De perfecte graskeuze in uw tuin

graszoden kwaliteitGras is een gewas die we in het dagelijks leven overal tegenkomen, in weilanden, in parken, in voetbalstadions en natuurlijk in onze eigen (achter)tuin. Daarnaast is gras voor grazers erg van belang omdat gras het meest voorname voedsel is voor veel vee. Het is de grootste plantenfamilie met maar liefst ruim 8000 verschillende grassoorten. In ons land komen 117 soorten in het wild voor. De latijnse naam voor de plantenfamilie waar gras van af stamt is Gramineae of Poaceae. Gras heeft een kenmerkende verschijningsvorm door de stengelen en het blad. De bladen zijn lang en smal met parallele nerven. Het gewas is overal ter wereld te vinden en heeft vele verschijningsvormen (waaronder ook graan, bamboe en rijst). Vanaf de 18e eeuw is gras steeds meer in (sier)tuinen terug te vinden, vaak in de vorm van een goed onderhouden gazon. Tegenwoordig geldt het nog steeds als populair gewas om de tuin mee aan te leggen. Bij de keuze van een geschikt grasveld komen verschillende zaken kijken. Zaken als: Hoe groot is uw tuin? Is er veel schaduw, en wat voor functie moet uw tuin hebben? Er zijn diverse grastypen te onderscheiden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: speel- en sportgazons, siergazons en schaduwgazons. Hiervoor zijn specifieke graszoden/graszaden beschikbaar. Topgazon adviseert u graag over het meest geschikte grasveld voor uw tuin. Een gazon wordt aangelegd voor (vele) jaren het is daarom van belang om de juiste keuze grasmat te maken. Wilt u verzekerd zijn van gras dat jaren mee kan en waar u veel plezier aan kunt hebben? Dan is natuurlijk gras een goede keuze, Groene graszoden passen bij nagenoeg elke soort tuin mooi in het geheel. Daarnaast is gras veilig om bijvoorbeeld uw kinderen heerlijk op te laten spelen, zorgt het voor de nodige verkoeling in de zomer en een goede afwatering bij regenval.

Gras inzaaien of (laten) aanleggen

Gras kunt u of zelf inzaaien met graszaad of aan (laten) leggen door middel van het bestellen van rollen graszoden. Graszoden zijn vaak een goede keuze omdat u door het leggen van graszoden een strakke grasmat krijgt. Daarnaast levert deze vorm van gazon een fraai resultaat op. Is het met de graszoden van Topgazon niet duur om aan te leggen en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien neemt het inzaaien van gras behoorlijk veel tijd in beslag. Het heeft ook aanzienlijk meer kans op een minder goed resultaat wanneer u zelf uw gazon inzaait. Topgazon kan u volledig ontzorgen bij de aanleg van een mooi gazon door de samenwerking met enkele deskundige hoveniers. Graszoden van Speelgazon kwaliteit of Premium kwaliteit Topgazon kan u twee grassoorten aanbieden die beide in rollen graszoden worden geleverd. Voor zowel gazon dat intensief gebruikt wordt als siergras, bent u bij ons aan het goede adres. De Speelgazon kwaliteit is een uitstekende en zeer degelijke keuze indien u het gazon intensief wilt gebruiken. Dit gewas wordt bijvoorbeeld ook veel gekozen door sportverenigingen voor de aanleg van hun grasmat. Het gras van Premium kwaliteit is van de allerhoogste kwaliteit die beschikbaar is. Dit siergras is uitermate geschikt als u uw tuin een prachtige uitstraling wilt geven.

Grasafmetingen

Graszoden kopen per vierkante meter. De rollen zijn 40 bij 250 centimeter. Ook kunt u blokzoden van 30 bij 30 centimeter bestellen. Dit kan bij een afname van 1000 vierkante meter of meer. Voor meer informatie over de blokzoden kunt u altijd contact met ons opnemen. Gras bestellen of advies inwinnen Bent u geïnteresseerd geraakt in onze grasproducten of heeft u vragen over uw gazon? Dan kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij staan u graag te woord. Betalingen van al onze producten gaan via iDEAL, dit is een goed beveiligd betalingssysteem zodat u zorgeloos uw aankopen via internet bij ons kunt doen. U kunt uw bestelling van gras bij ons volgen door middle van een track en trace system.