Graszoden leveren

Het is inmiddels bij een groot deel van Nederland bekend: bij Topgazon leveren we de beste graszoden van Nederland. Omdat je direct bij de graszodenteler koopt, ben je verzekerd van een goedkope graszodenprijs. En door je nieuwe gazon online te bestellen, kun je kiezen uit meerdere leveropties. Laat je je graszoden leveren aan huis? Dan vragen we hiervoor wel een meerprijs, omdat wij je graszoden transport uitbesteden aan een professioneel transportbedrijf.

Graszoden bezorgen bij je thuis of op locatie was nog nooit zo gemakkelijk: je kunt eenvoudig je nieuwe graszoden online bestellen en laten afleveren. Als de graszoden zijn gelost, blijft de pallet achter op de locatie. Op deze pallet zit geen statiegeld: ideaal om er brandhout van te maken (mits je de spijkers verwijdert)!

Op onze website kun je overzichtelijk zien hoe je zelf graszoden kunt leggen. Je kunt uiteraard je bestelde gazon zelf komen ophalen, toch raden wij onze bezorgoptie ten zeerste aan. Het is zeker aan te raden als je meer dan 25 m² graszoden wilt gaan vervoeren. Wilt je dat we je graszoden leveren bij jouw thuis? Bestel ze dan minimaal 24 uur van tevoren: zo krijg je ze vers van het land gesneden.

Graszoden leveren en bezorgen

Onze graszoden worden op enorme akkers gekweekt en zijn bijna het hele seizoen verkrijgbaar. Het gaat hierbij om zeer hoogwaardige grassoorten, die zich binnen 12 maanden tot een dichte, sterke grasmat vormen. Ideaal voor je nieuwe gazon in de tuin! Of als sportgazon, dat voor ieder sportveld geschikt is.

Een optimale verzorging met lucht, water en meststoffen zorgt ervoor dat wij een hoge kwaliteit graszoden verkopen. Voor de ‘oogst’ wordt het gazon op 1,5 tot 2,0 centimeter lengte gemaaid, zodat het grootste deel van de wortellaag in stand blijft. Zo staat het gras straks te springen om weer te gaan groeien! Voor het transport wordt het gras in 2,5 meter lange repen van 40 centimeter breed gesneden, die vervolgens worden opgerold tot grasrollen.

Aandachtspunten bij graszoden leveren

Omdat het gras bij het oogsten volop leeft, kan het na transport te warm worden en verdrogen. Maar ook verrotting is een gevaar dat op de loer ligt. Het is dan ook zeker van belang dat het zo snel mogelijk als groene grasmat in je tuin komt te liggen. Rol de matten zo snel mogelijk na levering uit en laat ze goed aanhechten in de aarde: zo voorkom je dat het graszoden leveren veel impact heeft op de kwaliteit van je graszoden.

Wanneer laat je je graszoden leveren?

Graszoden kunnen in principe het hele jaar door worden gelegd. Daarom kunnen wij je nagenoeg het hele jaar de beste graszoden leveren! De beste tijd om graszoden te leggen is tussen maart en november, maar nooit bij hevige vorst of regen. Graszoden leggen in het voorjaar heeft als voordeel dat er dan meer licht in je tuin is, en planten in het najaar heeft als voordeel dat de grasplanten dan juist in een periode komen waarin de nadruk op wortelontwikkeling valt, en minder op het blad. Ideaal dus voor een goede aanhechting in de tuin, en snelle hergroei van het grasblad zelf! Graszoden groeien vanaf 6 graden Celsius; alleen bij een bevroren ondergrond kunnen ze dus helaas niet bezorgd of geplant worden.

Over zogenaamde ‘schaduw graszoden’

We krijgen steeds vaker de vraag of we ook ‘schaduwgazon’ verkopen. Dit zouden graszoden moeten zijn die goed in een schaduwrijke omgeving blijven groeien. En ondanks de schaduw toch nog een mooie groene kleur blijven behouden. Wij zien dat er inderdaad online graszodenaanbieders zijn die dit ‘schaduwgazon daadwerkelijk aanbieden. Toch vragen wij ons dan af waar dit soort graszoden vandaan komen?

Wat duidelijk is: een schaduwgazon komt zeker niet bij ons van het land, waar de zonnige buitenlucht dus voldoende licht brengt. Wij willen je liever voorzien van een nieuwe grasmat, die gezond blijft!

Graszoden leveren door heel Nederland

Wij kunnen je graszoden bezorgen door heel Nederland tegen een betaalbare transportprijs. Je graszoden worden door een professioneel graszoden transportbedrijf bij je thuis gebracht. Zo kun je snel gaan genieten van een rustgevend stukje groen in je eigen tuin!

Mogen we bij jou onze graszoden leveren? Bestel ze dan eerst via onze website.

Graszoden bestellen >