De leukste tuin ideeën met gras

Een tuin met gras aanleggen

Wil jij je buitenruimte levendiger en uitnodigender maken? Een tuin met gras geeft niet alleen een prachtig uitzicht, het biedt ook nog eens vele andere voordelen. Wij zetten de beste tuin ideeën met gras voor je op een rij, en vertellen je waarom een tuin met gras echt een aanwinst kan zijn voor jouw woning!

Bestel jouw gras

Verrijk jouw tuin met het beste gras

vanaf €2,16 per m²

Speelgazon graszoden

Prijsbewust

Direct groene grasmat

Hoge kwaliteit

Bestellen

vanaf €2,32 per m²

Premium graszoden

Hoogste kwaliteit

Volle grasmat

Zeer goede wortelstructuur

Bestellen

vanaf €2,72 per m²

Ecologische graszoden

Milieubewust

Ecologisch gekweekt

Hoogwaardige kwaliteit

Bekijken
tuin met gras
tuin met gras
tuin met gras

Voordelen van een tuin met gras

Een tuin met gras brengt diverse voordelen met zich mee. Het creëert een ontspannen en rustige ambiance, waardoor het een ideale plek is om in te ontspannen. Gras in je tuin is een natuurlijke warmteregelaar voor de bodem en voert overtollig water efficiënt af: ook weersextremen kan een tuin met gras dus goed voor je temperen.

Een tuin met gras biedt een veilige speelruimte voor kinderen of dieren, en bevordert de biodiversiteit in de omgeving door insecten en kleine dieren aan te trekken. Niet te vergeten: het verhoogt de esthetische waarde van een woning, wat de algehele waarde ervan verhoogt.

Welke functies kan gras in je tuin hebben?

Er zijn vele redenen waarom mensen voor een tuin met gras kiezen. Naast een prettig groen uitzicht biedt een gezonde, volle grasmat ook een fijne speel- of sportplek voor alle bewoners van je huis. Vergeet hierbij ook eventuele huisdieren niet! Verder is gras in je tuin een slimme manier om het milieu een handje te helpen: de temperatuur is ‘s zomers significant lager in een tuin met gras, en ook blijven er geen plassen staan na een flinke bui.

tuin ideeen gras

Een kleine tuin met gras, kan dat?

Zelfs als je een kleine tuin hebt, is het mogelijk om fris groen gras toe te voegen aan jouw buitenruimte. Gras kan in een kleine tuin prima gedijen, zolang het voldoende daglicht en regelmatig een plens water krijgt. Zelfs met een klein stadstuintje kun je dus prima een mooie grasmat aanleggen! Al is het maar een kleine postzegel, je zult merken dat ook een kleine tuin met gras veel waarde toevoegt aan je huis.

Een kleine tuin met gras kan prima, mits…
… het gras in de volle grond geplant kan worden
… er voldoende zonlicht op staat (3-4 uur per dag)
… je gras rechtstreeks toegang heeft tot buitenlucht en regenwater.

Tuin ideeën met gras

Leuk, een tuin met gras, maar waar begin je als je nog nooit een tuin hebt ingericht? Met gras in je tuin alleen is je tuinontwerp natuurlijk nog niet af. Hoe wissel je af met andere elementen en zorg je voor een gezellige, veelzijdige tuin met gras? Wij lichten twee tuin ideeën met gras voor je uit. Doe inspiratie op en ontdek wat bij jou past!

tuin met gras en borders

Tuin met gras en borders

Wil je naast gras ook plek maken voor bloeiende planten en bloemen in je tuin? Dan is een tuin met gras en borders de oplossing voor jou. Langs de randen van je grasmat leg je mooie perken aan voor de andere planten die je graag een plekje wil geven. Plant hoge planten achteraan en bodembedekkers vooraan in de border, en zorg voor een afscheiding in de tuin tussen je gras en je borders, zodat je je gras makkelijk kunt maaien.

tuin met gras en tegels

Tuin met gras en tegels

Ruimte overhouden voor een mooi terras, of voor een praktisch looppad naar de achterdeur? Combineer er dan op los in je tuin met gras en tegels. Je kunt een compleet deel van je tuin betegelen, of kiezen voor losse stapstenen in je gazon. Tegels zijn onderhoudsarm en geven een moderne uitstraling aan je tuin. Is een tuin met gras en tegels de ideale combinatie voor jou?

Kies voor gemak,
kies voor graszoden

Als je één van onze tuin ideeën met gras wilt toepassen in jouw tuin, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Je kunt je tuin natuurlijk zelf inzaaien en wachten tot het gras voldoende gegroeid is. Maar je kunt jezelf ook veel moeite en tijd besparen door te kiezen voor kant-en-klare graszoden. Die rol je eenvoudig uit in je tuin en je hebt direct een volle grasmat!

Waarom kies je voor graszoden?

gras in tuin

Jouw tuin met gras in optimale conditie

Is jouw tuin met gras eenmaal aangelegd, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Topgazon begeleidt je graag door de benodigde stappen voor een gezond en vol gazon! We hebben verschillende handleidingen voor je geschreven, waarmee een tuin met gras onderhouden een fluitje van een cent wordt.

Bekijk onze handleidingen

Graszoden van Topgazon

Bestel je je graszoden bij Topgazon, dan weet je zeker dat je werkt met gezonde grasplanten, vers van het Drentse land. We geven ons gras de tijd om uit te groeien tot een volle, gezonde grasmat voordat we het voor je oogsten en naar je verschepen. Met graszoden van Topgazon kies je dus altijd voor kwaliteitsgras!

Bestel nu