grassoortenGrassoorten: De familie van de grassen heeft meer dan 8000 soorten (waaronder bijvoorbeeld ook bamboe en graan) en is hiermee de grootste plantenfamilie. In Nederland groeien alleen al 117 soorten grassen in de vrije natuur. Sommige grassen worden speciaal gekweekt om te worden verkocht aan de particuliere markt of aan hoveniers of tuincentra. Met name in Drenthe is graskweken nog een echt ambacht en de grassen die daar gekweekt worden gaan vanwege de hoge kwaliteit de hele wereld over. Topgazon levert al 10 jaar een bijdrage aan deze goede naam door grassen te kweken van de allerhoogste dichtheid en volheid. Dit doen wij zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Zo krijgen de grassen alle tijd om uit te groeien tot natuurlijk stevige graszoden.

Grassoorten

De grassoorten van Topgazon
Topgazon verkoopt een met zorg samengestelde selectie van grassen, die geschikt zijn voor de aanleg van zowel een sier- als speelgazon. De grassoorten die gebruikt worden om de beste grasmat van Nederland te kweken, zijn die soorten gras die het beste in Nederland gedijen. Topgazon graszoden heeft hierbij door jarenlange ervaring en testen de ideale samenstelling gevonden van het beste graszaadmengsel. De grassen die wij in de Graszoden premium, Graszoden premium plus en de Natuur graszoden verkopen zijn een mengeling van:

  • Engels Raaigras
  • Veldbeemdgras
  • Roodzwenkgras

Deze grassen vullen elkaar uitstekend aan waardoor zich prachtige graszoden vormen. Hierbij zorgt het Engels Raaigras voor de pollen en komt deze soort het eerst op. Het Veldbeemdgras zorgt als het ware voor het betonnet doordat het zich fijn en oppervlakkig wortelt en hierdoor voor stevigheid zorgt. Tenslotte zorgt Roodzwenkgras voor de volheid van het gras.

Welke grassen op de voorgrond treden is afhankelijk van het door de wijze waarop u uw gazon gebruikt. Bij veel belopen en intensief gebruik komen met name Engels Raaigras en Veldbeemdgras op de voorgrond. In schaduwplekken zal het Roodzwenkgras de overhand krijgen in uw gazon. Het is gebleken dat onze samenstelling grassen door de jaren heen de mooiste resultaten hebben geboden en daarom wijken wij voorlopig niet af van deze beproefde formule.

Het gebruik van de grassoorten: een sier- of speelgazon?
De grassen die wij aanbieden zijn zowel geschikt voor een sier- als voor een speelgazon. De keuze laten wij aan u als klant over. Wij staan u daarbij graag bij met advies. Zo adviseren wij om onze grassen langer te laten (4 centimeter) en minder vaak te maaien voor een prachtig speelgazon. Of juist korter (2 / 2,5 centimeter) en vaker te maaien om onze grassen de schitterende uitstraling van een siergazon te geven. Onze klantenservice helpt klanten graag bij het maken van de keuze voor  een sier- of speelgazon. Neem een kijkje in onze webshop voor een totaal overzicht van de producten die wij aanbieden, alles voor gazononderhoud is voorradig!