Gras zaaien, hoe doe je dat eigenlijk?

We adviseren je om grote oppervlakten gras met een strooiwagen in te zaaien. Voor een gelijkmatige verdeling met de hand heb je namelijk een behoorlijk nauwkeurig oog en veel ervaring nodig. Daarom is dit voor hobbytuinders bij een groot oppervlakte niet erg handig. Wanneer je toch besluit het gras met de hand besluit te zaaien, houd dan rekening met het risico dat je een onregelmatige grasmat met gaten kunt krijgen.

Gras zaaien, hoe doe je dat eigenlijk?

Wanneer gras zaaien?

Mei en begin september zijn bij uitstek goede momenten om gras te zaaien. Op deze tijdstippen is de kans op vorst minimaal en over het algemeen is het rond deze tijd niet erg warm. Valt er in deze periode weinig regen, dan kan het verstandig zijn dagelijks de grond te besproeien.

Voordelen van gras zaaien

Gras zaaien is bijzonder goedkoop én heel snel gepiept. Daarnaast is het ideaal voor het bijwerken van gaten in een gazon. Je strooit wat zaad op de kale plek en je bent klaar. Nou ja, je moet wel even wachten tot de grasplantjes gegroeid zijn natuurlijk.

Voordelen van graszoden leggen

Voordelen van graszoden leggen ten opzichte van zaaien

Graszoden leggen is kostbaarder dan gras zaaien, maar het heeft ook veel voordelen. Zo heb je direct resultaat en kun je je gazon veel sneller betreden dan wanneer je het gezaaid hebt. In de regel moet je na het zaaien 3 maanden wachten, terwijl je graszoden al na 2-3 weken kunt betreden.

Daarnaast is de dichtheid van de grasplantjes over het algemeen beter en consistent. Vogels, regen en windvlagen hebben immers geen kans gehad om zaadjes te verspreiden. Ook krijgt onkruid geen kans om tussen de zaadjes door te woekeren, dus je gazon heeft een extra goede, snelle start!

Lees alles over graszoden leggen

Graszoden bestellen

Ben je overtuigd van de voordelen van graszoden ten opzichte van gras zaaien? Bestel dan vandaag nog graszoden in onze webshop van de allerbeste kwaliteit. Wie voor 12:00 uur bestelt, kan de graszoden morgen al op de stoep verwachten en direct aan de slag.

Speelgazon graszoden

 2,70 incl. BTW

Gazonmest

 19,50 incl. BTW

Ecologische graszoden

 3,40 incl. BTW

Premium graszoden

 2,90 incl. BTW