Sportgazon

De ideale basis voor jouw favoriete sport

Als sportclub of intensief sporter wil je jouw sport natuurlijk uitoefenen op een prettige ondergrond. Een fijn sportgazon is voor veel sporten een belangrijke basis! Mooi gras, dat tegen een stootje kan en vallen en eventuele slidings opvangt is voor iedere club een aanwinst. En iedere sportieveling zal natuurgras verkiezen boven kunstgras of een andere vorm van bodembedekking!

Bestel jouw sportgazon

Een sportgazon van Topgazon

Het verschil tussen een siergazon en een sportgazon

Bij Topgazon leveren we graszoden voor ieder soort gebruik. Of je nu een achtertuin hebt die je graag van een mooi siergazon wil voorzien, een speelveldje wil aanleggen voor je kids of een voetbalveld voor je sportclub: wij leveren je altijd het gras waar je perfect mee uit de voeten kunt. Ga je voor een siergazon, dan besteed je meer tijd aan het onderhoud en de perfectionering van je grasmat: 1 of 2 keer per week maaien is dan onontbeerlijk, net als regelmatig bemesten en onkruid verwijderen.

Bij een sportgazon heeft het gras een heel ander doel, namelijk de sporter faciliteren in zijn bezigheden. Het moet tegen een stootje kunnen en voor voldoende demping zorgen.

Voordelen van sporten op natuurgras

Een mooi sportgazon is zeer geliefd onder fanatieke sporters. Waarom? Het geeft veel meer bewegingsvrijheid, en de zekerheid dat je goed opgevangen wordt bij een val of onverwachte move. Probeer dat maar eens op kunstgras of een hardere bodem! In de zomer voelt natuurgras veel koeler aan dan andere sportvelden en ook helpt het de flora en fauna in de buurt vooruit. Genoeg redenen om voor een sportgazon te kiezen!

sportgazon

Welke kwaliteiten moet een sportgazon hebben?

Ga jij ook sporten op natuurgras, dan is het handig om te weten welke kwaliteiten een goed sportgazon moet hebben. Om er lekker op te kunnen sporten, moet het mooi kort gemaaid kunnen worden, zonder kracht te verliezen. Daarvoor moet het gras goed geworteld zijn en 100% gezond zijn. Verder wil je niet al te veel tijd kwijt zijn aan het onderhoud: het hoofddoel is erop sporten. Doorgaans moet regelmatig maaien en bij droogte sproeien dus voldoende zijn.

Een goed sportgazon:

Welke graszoden kies ik voor mijn sportgazon?

Bij Topgazon heb je de keuze uit 3 soorten graszoden. Welke is het beste als je een sportgazon aan wilt leggen? In principe zijn zowel onze Speelgazon graszoden als onze Premium graszoden en ook onze Natuurzoden geschikt voor sportvelden. Moet je echter veel vierkante meters aanleggen, dan hebben de Premium graszoden de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw sportgazon.

Premium graszoden hebben extra veel plantjes per vierkante meter en beschikken over een superieure wortelstructuur. Dit komt omdat ze op onze akkers alle tijd hebben gekregen om uit te groeien tot een prachtig volle grasmat. Ze hebben 13 tot 14 maanden mogen groeien voordat ze worden afgestoken!

Speelgazon graszoden

engels raaigras
Bestel nu

Premium graszoden

turf grass
Bestel nu

Ecologische graszoden

turf-rolls
Bestel nu
natuurgras

Daarom bestel je jouw sportgazon bij Topgazon

Ben je op zoek naar mooie graszoden voor een nieuw sportgazon, dan ben je bij Topgazon altijd aan het juiste adres. We kweken al onze graszoden zelf op de wijdse Drentse velden, waar je gras alles krijgt wat het nodig heeft om uit te groeien tot een mooi volle mat. Helemaal klaar voor jouw training of wedstrijd!
We hebben dus ook altijd voldoende gras op voorraad; hoe groot je sportgazon ook moet worden, wij kunnen het gras aan je leveren. En we bezorgen het ook nog eens tot bij je op de stoep!

Je sportgazon mooi houden

Net zoals iedere grasmat heeft een sportgazon regelmatig onderhoud nodig. Besteed daarom na het leggen voldoende aandacht aan je grasveld; dit doe je door regelmatig te maaien, sproeien en door periodiek onderhoud aan je grasmat te plegen. Je gras beluchten en verticuteren kan bijvoorbeeld voorkomen dat er gele plekken of mos tussen gaan groeien!

Benieuwd hoe je dit soort gras onderhoud aanpakt? Voor iedere klus heeft Topgazon een praktische handleiding voor je klaarstaan.

Bekijk onze handleidingen

Hulp nodig met je sportgazon?

Mooi natuurgras aanleggen wordt een eitje met de graszoden van Topgazon. Maar loop je ergens tegenaan in de aanleg of de verzorging van je sportgazon? Dan staan de medewerkers van Topgazon altijd voor je klaar met gezond advies. Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag het maximale uit jouw grasmat te halen.

Neem contact op