Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet bij? Bel ons of stuur gerust een mailtje met jouw vraag. Wij streven er naar om hier zo spoedig mogelijk antwoord op te geven.

Vragen over je bestelling, bezorgen of afhalen

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Jouw bestelling wordt bezorgd tussen 08.00 en 20.00 uur. Tenzij je een ander tijdvak gekozen hebt. Lees hier meer over bezorgen en afhalen.

Hoe snel kunnen jullie leveren?

Wanneer je de bestelling voor 12.00 uur plaatst, kunnen wij de bestelling de volgende bezorgdag nog bezorgen. Wij bezorgen van dinsdag tot en met vrijdag. met uitzondering van zon- en feestdagen.

Moet ik thuis zijn als mijn bestelling bezorgd wordt?

Nee, dit is niet nodig. Als opmerking kan je noteren waar je graag de bestelling geleverd wil hebben. Indien mogelijk plaatst de transporteur de pallet op benoemde locatie. Denk er wel om, dat de chauffeur de pallet aflevert met een pompwagen of Kooiaap. Deze hebben kleine wielen. Door het gewicht van een pallet (kan wel oplopen tot 1.200 kg) bestaat er een kans dat deze dus sporen achter laat in de bestrating. Denk hier dus goed over na, voordat je de opdracht geeft om je bestelling op een bepaalde plek te laten plaatsen.

Kan ik ook graszoden afhalen?

Ja, dit kan zeker. Wij hebben genoeg voorraad, echter oogsten wij alleen op bestelling. Je kan op afspraak jouw bestelling ophalen door aan te geven in de bestelpagina wanneer en hoe laat je de zoden ophaalt. Zonder bestelling hebben wij geen extra graszoden op voorraad, omdat dit een bederfelijk product is. Zorg er voor dat je beschikt over een veilige combinatie en een net, als je de zoden op een aanhanger vervoerd. soms kan het gewicht van 1 m2 wel oplopen tot 20 kg.

Ik heb geen track en tracé code ontvangen.

Wij werken met verschillende transporteurs, welke niet allemaal met een track en tracé code werken. Wij raden je aan om contact met ons op te nemen op de leverdag, zodat we je kunnen vertellen met welke transporteur jouw bestelling weg gegaan is. hierna kunnen wij duidelijkheid geven over hoe laat dit gepland staat.

Vragen over graszoden

Wat zijn de afmetingen van graszoden?

Graszoden worden geoogst, in plakken van 40 cm breed en 250 cm lang. Deze worden opgerold waarna je een makkelijk hanteerbare rol krijgt van 1 m2.

Wat is het gewicht van 1 grasrol?

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het gewicht per rol (1 m2) ongeveer 17 kg. Wanneer het natter is kan dit zelfs oplopen naar 20 kg.

Kunnen graszoden ook gelegd worden op geel zand?

Helaas is, om graszoden te leggen en te laten leven: een ondergrond van minimaal 30 cm zwarte aarde nodig. Beschikt u hier nog niet over? dan is het verstandig om Teelaarde of bemeste tuinaarde te bestellen en aan te brengen.

Kunnen graszoden over een bestaand gazon gelegd worden?

Dit is niet aan te raden. Doordat er al een grasmat in ligt, ontstaat er een storende laag. De wortels van jouw nieuwe grasmat kunnen niet hechten, waardoor de nieuwe zode geen goede kans krijgt om vast te groeien. Waarna deze het niet zal overleven.

Moet ik de graszoden gelijk na levering leggen?

Het beste voor de graszoden is, om dit wel te doen. Echter lukt dit natuurlijk niet altijd. Moeten de zoden een nachtje over staan? Zorg dan dat ze in de schaduw komen te liggen. Wanneer de temperaturen boven de 20 graden zijn, is er een kans op broei in de pallet. Als je dit wilt voorkomen kan je het beste de zoden van de pallet af stapelen, zodat ze hun warmte kwijt kunnen. het allerbeste is, om ze dan uit te rollen en te besproeien met water.

Ik heb last van ongedierte in mijn gazon, wat moet ik doen?

Het is lastig om te voorkomen dat er ongedierte in gazon komt. Wel is er een optie om dit te bestrijden met aaltjes. Ook wij kunnen helaas niet garanderen dat er geen ongedierte in onze graszoden zit, doordat het niet altijd zichtbaar is.

Ik heb last van ander gras in mijn gazon, wat kan ik doen?

Straatgras in je gazon, helaas is dit niet te voorkomen.. Door de strengere eisen, die een positief effect op het milieu hebben, is de chemische bestrijding van straatgras niet meer toegestaan. Ondanks alle inspanningen van ons als teler, is het helaas niet haalbaar om een garantie te stellen dat er in onze zoden geen straatgras zit.

Een grassoort wat kiemt bij lage bodemtemperaturen is straatgras , namelijk al bij 4 graden Celsius. in tegenstelling tot andere grassoorten die namelijk pas kiemen bij een bodemtemperatuur van 8 graden Celsius.

Bestrijden van straatgras: wie er toch voor kiest om de strijd aan te gaan, heeft een aantal opties.

  • Straatgras handmatig verwijderen en de kale plekken voorzien van nieuw gazon.
  • Handmatig het straatgras verwijderen en de kale plekken inzaaien met graszaad.
Wat moet ik doen voor het leggen van graszoden?

Heb je een bestaand gazon? Verwijder deze eerst door middel van een graszodensnijder. Deze kan je huren bij bekende verhuurbedrijven. Voer de zode af. Hierna is het aan te raden om de ondergrond te frezen, dit zorgt voor een luchtige ondergrond. Wanneer de ondergrond omgewoeld is: maak deze weer stevig. Dit kan zeer eenvoudig door voet aan voet, de ondergrond aan te lopen. hierna zorg je dat de ondergrond weer vlak wordt. zorg dan dat er een goede voeding over de ondergrond komt en leg de geleverde graszoden erover. Een leuke tip: Rol de graszoden heen en weer uit, om de komende tijd (circa 2 weken) een “voetbalveld effect ” te creëren en geniet van je nieuwe gazon !