Waar zit het belangrijkste verschil in?

Of je nu voor Speelgazon graszoden, Premium graszoden of Ecologische graszoden kiest: alle graszoden worden ingezaaid met hetzelfde type kwaliteitsgraszaad. De manier waarop we vervolgens binnen onze kwekerij met de graszoden omgaan, maakt het uiteindelijke verschil in kwaliteit! Zo krijgt de ene soort langer om te groeien, en werken we bij de andere grassoort weer 100% ecologisch: met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en met organisch verkregen meststoffen.

Welke factoren maken het belangrijkste verschil tussen de verschillende soorten graszoden?

Speelgazon graszoden

Goed én goedkoop: onze Speelgazon graszoden zijn een uitstekende keuze als je voordelig een groene grasmat wilt aanleggen. Deze zoden krijgen ongeveer 11 maanden om te groeien voordat ze geoogst worden: gedurende deze maanden hebben ze alle benodigdheden gekregen om een goede grasmat te kunnen vormen.

Fysieke kenmerken

Bestel Speelgazon graszoden

Premium graszoden

Premium kwaliteit gras, met veel plantjes per vierkante meter: dat zijn onze Premium graszoden. Deze zoden liggen ongeveer 13 tot 14 maanden voordat we ze gaan oogsten. In deze tijd wordt de zode beduidend voller en sterker: niet alleen krijgen de grasplantjes meer tijd om te groeien, de graszoden zijn ook vaker gemaaid en bemest dan ‘normale’ Speelgazon graszoden. En dat merk je!

Fysieke kenmerken

Bestel Premium graszoden

Ecologische graszoden

Wil je een kwalitatief hoogwaardige grasmat, waar zo min mogelijk chemicaliën op zijn gebruikt? Kies dan voor onze Ecologische graszoden. Deze liggen ongeveer net zo lang als onze Premium graszoden, maar worden op een ecologisch verantwoorde manier gekweekt. Hierbij laten we moeder Natuur gewoon zijn werk doen!

Minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen, maximaal gebruik van organische meststoffen: zo kunnen deze ecologische zoden op eigen kracht uitgroeien tot sterke, gezonde grasmatten. De perfecte keuze voor de milieubewuste consument!

Fysieke kenmerken

Bestel Ecologische graszoden

Wat al onze graszoden gemeen hebben

Natuurlijk zijn er naast verschillen ook veel overeenkomsten tussen onze graszoden. Zo zijn ze allemaal met liefde en aandacht gekweekt, zonder het gebruik van plastic netten. Wij laten de Drentse grond en de tijd gewoon hun werk doen! Voor al onze grassoorten maken we verder gebruik van een hoogwaardig graszaadmengsel, waar de mooiste grasplanten uit voortkomen. Welke soort je ook kiest, je gaat altijd voor een grasmat die op en top gezond is.

Overeenkomsten

Welke graszoden moet ik kiezen?

De verschillen in onze graszoden zitten hem dus vooral in de manier waarop de verschillende soorten grootgebracht worden. Maar welke soort kies je nu voor jouw tuin, en waar baseer je je keuze op?

  • ‘Als het maar groen is, is het prima’? Ga dan voor onze Speelgazon graszoden.
    Goed, maar goedkoop: de kwaliteit is prima voor deze lage prijs.
  • Zijn er regelmatig kinderen of honden op het gras? Ga dan voor Premium graszoden.
    Deze hogere kwaliteit gras kan beter tegen een stootje.
  • Ben je milieubewust, of heb je kinderen of dieren? Ga dan voor onze Ecologische graszoden.
    De allerbeste optie voor een beter milieu, en gegroeid zonder chemicaliën.

Kom je er niet uit?

Twijfel je nog altijd wat voor jou de beste keuze is? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. We denken graag met je mee en vinden altijd de keuze die bij jouw tuin, jouw voorkeuren én jouw portemonnee past! Schroom dus niet en vraag ons gerust om hulp.

Neem contact op