gazon maaienGazon maaien: De meest frequente vorm van onderhoud is het maaien van het gazon. Afhankelijk van uw situatie kunt u dit handmatig of met een maaimachine of zitmaaimachine uitvoeren. Aangezien u straks minimaal wekelijks uw gazon dient te maaien, is het van belang dit zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het is in alle gevallen handig om beplanting zoveel mogelijk om het gazon heen te plaatsen voor een gemakkelijke maaibeurt. Wilt u toch beplanting op uw grasveld, dan valt het sterk aan te raden om dit zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen in zogenaamde ‘eilanden’. Deze eilanden kunnen een mooi effect geven en zijn bovendien erg handig te omzeilen als u uw gazon wilt maaien. Het maaien van het gazon kan het best plaatsvinden als het gras droog is, omdat dit het mooiste effect geeft. Hoe vaak gazon maaien?

Gazon maaien in het voor- en najaar

In het voorjaar en najaar hoeft u minder vaak uw gazon te maaien omdat in deze periode het gras minder snel groeit. De maanden mei en juni zijn de grasmaanden bij uitstek. Eens per week of zelfs eens in de vijf dagen uw gazon maaien is in deze maanden niet ongewoon. In de maanden juli en augustus is het erg afhankelijk van hoe vochtig het is, aangezien droogte de groei van het gras sterk remt. In deze periode wordt er daarom vrij onregelmatig gemaaid. Hoe vaak u uw gazon dient te maaien, hangt sterk af van de uitstraling die u uw grasperk wilt geven. Wilt u uw gazon voornamelijk gebruiken als een grasveld waar heerlijk op gespeeld kan worden en intensief gebruikt wordt, dan volstaat het wekelijks maaien van uw gazon. Op deze manier krijgt het veld alle tijd om uit te groeien tot een robuuste groene ondergrond. Wilt u de prachtige uitstraling van een siergazon, dan dient u het vaker te maaien. In het groeiseizoen kunt u rekenen op twee keer maaien per 10 dagen. De graszoden die Topgazon biedt, laten aan u de keuze welke ondergrond u wilt. Vraag ons gerust naar advies over het maaien van uw gazon.

Hoe kort het gazon maaien?

Een pas ingezaaid gazon kunt u het beste de eerste keer op 5 centimeter hoogte grasmaaien, hierna kunt u het naar wens steeds korter maaien tot 2 á 2,5 centimeter of op 4 centimeter blijven maaien. Wilt u een speelveld dan kunt u uw gazon het beste op 4 centimeter blijven maaien. Wilt u de prachtige uitstraling van een siergazon dan kunt u het gras vaker en korter maaien, op ongeveer 2,5 centimeter. Maai het gras in alle gevallen nooit te kort. Wanneer u de wortelhalzen namelijk afmaait, zal het gras ter plaatse afsterven en moet er veel moeite gedaan worden om dit te herstellen. Zo moet er in dit geval misschien zelfs opnieuw ingezaaid worden.

Gazon onderhoud: aanleg van belang Er komen vele zaken kijken bij gazon onderhoud. Wanneer u een gazon wilt dat gemakkelijk te onderhouden is, is het erg van belang hier al rekening mee te houden bij de aanleg. Hier kunt u gemakkelijk voor zorgen door bijvoorbeeld het gazon op een goede manier in uw tuin te plaatsen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat bomen en struiken zoveel mogelijk om het grasperk heen te zetten. Mocht u toch begroeiing op uw gazon willen, dan is het voor het onderhoud belangrijk om dit zoveel mogelijk in ‘eilanden’, waar meerdere planten/struiken bij elkaar groeien, te plaatsen. Dit zal u bij het onderhoud van uw gazon (voornamelijk het maaien) veel moeite besparen.

Gazon onderhoud: pH bodemtest kosteloos en vrijblijvend bij Topgazon Het is van belang om voordat u uw gazon aanlegt, te bepalen wat de bodemgesteldheid is. Naast het verwijderen van puin en onkruid uit de onderlaag en het los maken van de grond, is het daarom belangrijk een bodemtest uit te voeren. U kunt hiervoor gratis en vrijblijvend een grondmonster naar Topgazon sturen. Wij zullen het op basis van onze organische plantenvoeding en organische gazonkalk analyseren en u een bemestingsadvies geven. Hierdoor kunt u het latere onderhoud van uw gazon gemakkelijker maken doordat door de ideale bodemgesteldheid onkruid minder de kans krijgt.

Topgazon biedt alles voor het onderhoud van uw gazon Heeft u eenmaal uw gazon liggen, dan is het onderhoud erg van belang om uw grasveld jarenlang mooi te houden. Topgazon biedt u alles aan om dit te kunnen bewerkstelligen: van organische plantenvoeding tot organische gazonkalk. Neem een kijkje in onze online shop op Topgazon.nl voor alle benodigdheden voor het onderhoud van uw gazon. Onze producten worden snel en eenvoudig aan klanten uit de Benelux en ver daarbuiten geleverd, vaak in combinatie met onze Premium en Premium plus en Natuur graszoden. Heeft u vragen over het onderhoud van uw gazon of over onze producten dan kunt u via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u graag bij met advies!

Gazon onderhouden: alles verkrijgbaar in de Topgazon webshop Alles wat u nodig heeft voor het onderhouden van uw gazon kunt u kopen bij de online shop van Topgazon. Wij verkopen een eigen lijn organische plantenvoeding en organische gazonkalk. Deze zijn beide samengesteld uit 100% natuurlijke bestanddelen die snel en effectief door uw gazon worden opgenomen. Kijk daarom tussen onze producten als u uw gazon wilt onderhouden door middel van het bemesten of bekalken.

Maaien van belang bij onderhouden van gazon

Maaien is verreweg de bezigheid die u het vaakst dient uit te voeren bij het onderhouden van uw gazon. Het is daarom van groot belang om uw grasveld zo handig mogelijk ingericht te hebben, zodat het gemakkelijk te maaien is. Plant daarom struiken en andere planten zoveel mogelijk aan de zijkanten van uw gazon. Mocht u toch struiken en andere planten op uw grasveld willen hebben, dan is het voor het onderhouden van uw gazon het handigst om deze in ‘eilanden’ te plaatsen. Dergelijke eilanden van begroeiing kunnen en mooi effect geven en kunnen gemakkelijk ontweken worden bij het maaien. Een siergazon moet u intensiever onderhouden als een speelgazon. Zo moet u het gras bijvoorbeeld korter en vaker maaien.

Houd hier rekening mee tijdens het aanleggen van uw gazon

Onderhouden van uw gazon wordt eenvoudiger met graszoden. Wanneer u een eenvoudig te onderhouden gazon wilt aanleggen, dan zijn graszoden een prima keuze. Topgazon kan graszoden voordelig leveren en bovendien bent u verzekerd van de beste kwaliteit graszoden van Drentse bodem. Onze Premium en Premium plus en Natuur graszoden zijn gevormd tot stevige en volle grasmatten. Hierdoor zal u bij het onderhouden van uw gazon minder last krijgen van onkruid. En kunt u genieten van normaal groen gazon maaien. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende bodemtest om de gesteldheid van uw grond te bepalen. Stuur hiervoor een bodemmonster naar ons op en wij analyseren het op basis van onze organische voedingsstoffen en gazonkalk. Ideaal dus wanneer u een gemakkelijk te onderhouden gazon wilt! Kijk op onze contactpagina voor onze adresgegevens. Heeft u vragen over onze producten of het onderhouden van een gazon? Schroom niet, maar bel ons. Wij van Topgazon staan u graag te woord! Of neem een kijkje in de online gazon shop.