De beste kwaliteit grassen van Nederland

Welke grassen vind je terug in onze graszoden?

Bij Topgazon kiezen we de beste soort grassen, die we met liefde en aandacht verzorgen. Meer weten over onze grassen voor je bestelt? We vertellen je er graag alles over! Onze passie voor gras is wat ons de beste grasteler van Drenthe en omstreken maakt.

Bestel direct Contacteer ons

Groene grassen van de beste kwaliteit

In Drenthe is gras kweken nog een echte ambacht. Door de optimale groeiomstandigheden en de weidse velden goed te benutten, kunnen we onze grassen het beste bieden om vol, groen en sterk te worden. Bestel je bij Topgazon, dan kies je dus altijd voor de mooiste groene grassen, van de beste kwaliteit! Ontdek wat al het goede van Drenthe voor jouw grasmat kan doen.

Kies jouw graszoden

Speelgazon graszoden

engels raaigras
Bestel nu

Premium graszoden

turf grass
Bestel nu

Ecologische graszoden

turf-rolls
Bestel nu
groene grassen

Welke soort grassen vind je in onze graszoden?

Voor onze graszoden maken we gebruik van een mix van grassen, die het beste in elkaar naar boven halen. Ze vullen elkaar perfect aan in hun voor- en nadelen; zo kies je altijd voor een gebalanceerde mix, die ongeacht de omstandigheden voor een mooie, volle grasmat zorgt. De drie grassen die we gebruiken, zijn inheemse Nederlandse grassoorten die uitstekend gedijen bij ons klimaat en de verschillende grondsoorten die ons land rijk is.

Het gaat om de volgende soort grassen:

  • Engels raaigras
  • Veldbeemdgras
  • Roodzwenkgras
Meer over onze grassoorten

Uitsluitend 100% groenblijvende grassen

Het grootste voordeel van de soort grassen die we gekozen hebben voor onze grasmix, is dat ze in alle vier de seizoenen een prachtige diepgroene kleur behouden. Mits je ze goed verzorgt natuurlijk! We hebben gekozen voor 100% groenblijvende grassen, die je ook in de wintermaanden een heerlijk groen uitzicht geven. En in de hete zomermaanden is in principe een regelmatig slokje water genoeg om deze groenblijvende grassen in optimale conditie te houden!

grassen

Waar kun je onze grassen voor gebruiken?

De grassen die we aanbieden, zijn zowel geschikt voor een siergazon als voor een speelgazon. Die keuze laten we helemaal aan jou over! Wil je een gazon waar je kinderen of dieren lekker op kunnen ravotten? Dan adviseren wij om het gras langer te laten groeien (4 centimeter) en minder vaak te maaien. Perfect voor een prachtig speelgazon, of een natuurlijk groeiende grasweide!

En wil je een groen biljartlaken, dat bijdraagt aan de esthetiek van je tuin? Door het korter (2 / 2,5 centimeter) en vaker te maaien, geef je het gras de schitterende uitstraling van een siergazon.

  • Siergazon (2 – 2,5 cm)
  • Speelgazon (4 cm)
  • Natuurlijke grasweide (4 cm of langer)
soort grassen

Hoe kun je onze grassen het beste onderhouden?

Ook de mooiste groene grassen hebben in ieder seizoen wat hulp nodig om zo mooi groen te blijven. Dat zal je niet verbazen! Ook als je geen ervaring hebt met grassen onderhouden, kan je een prachtig gazon aanleggen en het in topstaat houden. We bieden je bij Topgazon graag een helpende hand! Gebruik onze praktische handleidingen om jouw gras de beste verzorging te geven.

Je gras maaien, bemesten, verticuteren? Je leest precies hoe je dat aanpakt. En wanneer je het het beste kunt doen!

Bekijk onze handleidingen

Meer weten?

Wil je meer weten over de grassen in onze graszoden, of heb je een vraag over de aanleg of het onderhoud van je gazon? Onze medewerkers staan je graag te woord: we zijn maar een mailtje of een belletje bij je vandaan. Of kom langs op onze kwekerij in Nooitgedacht!

Contact opnemen