grassenGrassen: De familie van de grassen heeft meer dan 8000 soorten (waaronder bijvoorbeeld ook bamboe en graan) en is hiermee de grootste plantenfamilie. In Nederland groeien alleen al 117 soorten grassen in de vrije natuur. Sommige grassoorten worden speciaal gekweekt om te worden verkocht aan de particuliere markt of aan hoveniers of tuincentra. Met name in Drenthe is graskweken nog een echt ambacht en de graszoden die daar gekweekt worden gaan vanwege de hoge kwaliteit de hele wereld over. Topgazon levert al 10 jaar een bijdrage aan deze goede naam door grassen te kweken van de allerhoogste dichtheid en volheid. Dit doet Topgazon zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Zo krijgen de grassoorten alle tijd om uit te groeien tot natuurlijke stevige graszoden.

De grassen van Topgazon

Topgazon verkoopt een met zorg samengestelde selectie van grassoorten, die geschikt zijn als sier- speelveld. De grassen die Topgazon in de Premium en Premium + en Natuur graszoden verkoopt zijn een mengeling van Engels Raaigras, Veldbeemdgras en Roodzwenkgras. Deze grassoorten vullen elkaar uitstekend aan waardoor zich een prachtige graszode vormt. Hierbij zorgt het Engels Raaigras voor de pollen en komt deze soort het eerst op. Het Veldbeemdgras zorgt als het ware voor het betonnet doordat het zich fijn en oppervlakkig wortelt en hierdoor tot stevigheid zorgt. Tenslotte zorgt Roodzwenkgras voor de volheid van het gras. In schaduwplekken zal deze soort de overhand krijgen in uw gazon. Welke grassoort op de voorgrond treden is afhankelijk van het door u gewenste gebruik. Bij veel belopen en intensief gebruik komen met name Engels Raaigras en Veldbeemdgras op de voorgrond. Het is gebleken dat onze samenstelling grassen door de jaren heen de mooiste resultaten hebben geboden en daarom wijken wij voorlopig niet van dit beproefde resultaat af.

Het gebruik van grassen: een sier- of speelgazon?

De graszoden die Topgazon aanbiedt zijn zowel geschikt voor een sier- als voor een speelgazon. De keuze laten wij aan de klant over. Wij kunnen eventueel advies geven. Zo adviseren wij om onze grassen langer te laten groeien (4 centimeter) en minder vaak te maaien voor een prachtig speelgazon. Of juist korter (2 / 2,5 centimeter) en vaker te maaien om onze grassoort de schitterende uitstraling van een siergazon te geven. Onze klantenservice staat klanten graag bij de keuze voor een sier- of speelgazon. Neem een kijkje in onze online graszoden shop op Topgazon.nl voor een totaal overzicht van de producten die wij aanbieden, alles voor grasonderhoud is voorradig!