topgazon

Een hecht familiebedrijf

Arwolt, Margé en Arnout namen het bedrijf over van (schoon)vader Henk en zetten deze mooie familietraditie voort. Onze hechte samenwerking is wat het verschil maakt met andere graskwekers.

topgazon

Maatwerk hoort bij ons vak

We staan bekend om onze flexibiliteit: we doen er alles aan om jou als klant tevreden te houden. We denken graag met je mee. En is er een probleem? Dan lossen we het op. Zo doen we dat in Drenthe!

NAK-gecertificeerd

De NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen) controleert jaarlijks onze teelt en ons graszaad. Deze certificering waarborgt de kwaliteit van onze graszoden, en daar zijn we trots op

Ons team

Wie maken Topgazon tot het bedrijf dat het nu is? Maak kennis met ons team!

team

Arwolt Emmens

Mede-eigenaar

Zorgt voor alle werkzaamheden ‘achter de schermen’.
team

Arnout Weuring

Mede-eigenaar

Allround werkzaam in het bedrijf. Heb je wellicht al eens gezien tijdens het bezorgen van je bestelling, of gesproken aan de telefoon.
team

Margé Emmens

Mede-eigenaar

Helpt je graag met vragen tijdens het bestellen, of na het afhalen van je bestelling.
team

Marco Berghuis

Administratief medewerker

Beantwoordt graag je vragen, telefonisch of via de mail.
team

Koen Lamberts

Allround medewerker

Zorgt dat je bestelling op de juiste manier geoogst en geladen wordt.

Onze klanten

We bedienen een brede doelgroep: van particulieren tot grote bedrijven, en alles ertussenin. Iedereen houdt van groen, gezond gras! Als je jouw achtertuin wilt voorzien van een nieuw gazon kun je bij ons bestellen, maar we leveren ook aan groothandels, hoveniers en tuincentra.

Onze klanten zitten verspreid door heel Nederland. Iedere klant kan bestellen op de manier die bij hen past: online of telefonisch, inclusief transport of zonder. Je kunt je graszoden laten bezorgen of ze zelf afhalen bij ons in Nooitgedacht. Zo maken we ons Drentse gras voor iedereen beschikbaar!

Van 2007 tot nu

graszoden leveren

Roots in de akkerbouw

(Schoon)vader Henk runde tot 2007 een akkerbouwbedrijf. Door voortschrijdend inzicht zagen we in dat er in akkerbouw geen toekomst meer zat, en gingen we ons richten op grasteelt. Zijn kennis over grondbewerking en de groei van planten zetten we echter nog altijd in bij de teelt van onze graszoden.

rol gras kopen

Van 30.000 m2 naar 700.000 m2

Binnen een paar jaar heeft de capaciteit van ons bedrijf een behoorlijke vlucht genomen. De vraag bleef stijgen, en gelukkig kon de oppervlakte van onze graskwekerij meegroeien. Waar we in het eerste jaar (2007) 30.000 m2 in konden zaaien, werken we tegenwoordig op akkers met een totale omvang van 700.000 m2.

topgazon

Steeds slimmer werken

Zulke hoeveelheden gras vragen om slimme automatisering. We kunnen niet meer handmatig zaaien, oogsten, elke graszode op een pallet stapelen en voorzien van een beschermingsnet voor transport. Dat doen onze machines voor ons! Door slimmer te werken, kunnen we nog steeds met een klein groepje mensen bergen werk verzetten, en onze klanten op de juiste manier bedienen.