grasveldEen grasveld kan verschillende verschijningsvormen en doeleinden hebben. Zo kan het bedoeld zijn om koeien in te laten grazen, voetballers op te laten voetballen, dienst doen als een ruig stuk natuurterrein of juist een sier- of speelgazon in een tuin vormen. Hoe een veld dient te worden onderhouden is dan ook niet eenduidig, maar dit is sterk afhankelijk van het gebruik. Daarnaast is ook de ideale samenstelling van grassen in een grasveld sterk verschillend, naar gelang het gebruik. Er groeien meer dan 100 soorten grassen in de vrije natuur in Nederland en zo zal elk veld zijn onderscheidende eigenschappen hebben. Voor gras dat in gazons kan groeien zijn er speciale graskwekers die grasvelden beheren en verkopen. Dit gebeurt met name in Drenthe, waar graszodenkweken nog een echt ambacht is.

Het grasveld voor uw gazon

Een grasveld in de vorm van een gazon. Vanaf de 18e eeuw is het voorkomen van een veld in de vorm van een gazon, een goed onderhouden stuk gras in een tuin, opgekomen. Dit past goed bij de in die tijd opkomende landschappelijke tuininrichting stijl, waarbij steeds meer gebruik werd gemaakt van landschappelijke elementen. Nog steeds is een grasveld in de vorm van een gazon een populaire wijze om een tuin mee aan te leggen. Dit is niet verwonderlijk, omdat het een mooi ruimtelijk effect geeft en de tuin geschikt maakt om in te spelen of zonnen. U kunt er voor kiezen om uw tuingrond in te zaaien of om het aan te (laten) leggen met graszoden. Aangezien inzaaien een grotere onzekerheid met zich mee brengt qua eindresultaat en het (veel) langer duurt voordat het belopen kan worden, zijn graszoden een goed en betaalbaar alternatief. Het beste is het om deze direct van de graskweker af te halen. Zo krijgt u de graszoden gegarandeerd vers en snel geleverd van een specialist en is het aanleggen van een veld eenvoudig en snel gedaan.

Het beste uw grasveld onderhouden

Topgazon voor al de onderhoudsproducten voor uw grasveld. Topgazon verkoopt graszoden van Premium, Premium+  en de Natuurzoden kwaliteit om uw tuin of sportveld mee aan te leggen. Bovendien verkoopt Topgazon ook een eigen lijn organische bemesting en organische gazonkalk om u grasveld in optimale conditie te houden. Wilt u een gazon aan (laten) leggen? Dan kunt u kosteloos en vrijblijvend een grondmonster naar ons opsturen die wij op basis van onze voedingsstoffen en kalk analyseren. Zo weet u zeker dat uw grond in optimale conditie is voor het aanleggen van een grasveld! Neem een kijkje in onze online graszoden winkel.