Speelgazon graszoden

 2,70 incl. BTW

Premium graszoden

 2,90 incl. BTW

Ecologische graszoden

 3,40 incl. BTW

Grasmatten van Topgazon

De grasmatten van Topgazon zijn van topkwaliteit. Wij kweken met passie en oog voor kwaliteit. Hierbij is bijvoorbeeld veel aandacht voor het aantal grasplantjes per vierkante meter, zodat alle grasmatten een mooie dichtheid hebben. Zo krijgt onkruid geen kans in je gazon én ziet je gazon er altijd extra strak uit.

Omdat wij alleen grasmatten van de allerhoogste kwaliteit verkopen, vind je bij ons geen plastic netten in je graszoden. Ons gras krijgt dan ook alle tijd tijd om uit zichzelf stevig te worden zodat je straks een perfect gazon creëert.

Bekijk onze grasmatten

Voordelen van kant-en-klare grasmatten

Het grote voordeel van kant-en-klare grasmatten is dat je deze snel en gemakkelijk aanlegt. Kant-en-klare grasmatten bestaan namelijk uit losse rolletjes waar al grasplantjes op groeien. Hierdoor kun je drie weken na het aanleggen al volop gebruik maken van je gazon.

Bij het zaaien van graszaad is het maar de vraag of het een mooi egaal grasveld oplevert. Vertrappen, een fikse regenbui of vogels die het graszaad opeten zorgen snel voor problemen. En wist je dat het vaak wel 18 weken duurt voordat je een ingezaaid grasveld kunt betreden? Bovendien heb je veel meer kans op onkruid in je gazon.

Verschillende soorten grasmatten

Op onze kwekerij groeien verschillende soorten grasmatten: Speelgazon grasmatten, Premium grasmatten én Ecologische grasmatten. Twijfel je nog een beetje over welk type het beste bij jou past? Neem gerust contact op voor advies.

Sterke grasmatten, zonder plastic netten

Wij onderscheiden ons van andere kwekers door onze grasmatten op eigen kracht te laten groeien. Daar krijgen ze ruim de tijd voor: doorgaans mogen ze een jaar bij ons op het veld groeien, voordat ze worden afgestoken. Gebruik je plastic netten, dan kun je de graszoden eerder oogsten, maar je brengt er ook schadelijke microplastics mee de bodem in. Daar passen we voor bij Topgazon! Zulke netten komen er bij ons dus niet in.

Je gras onderhouden (maaien, beluchten, verticuteren) wordt bovendien ook een stuk eenvoudiger door gebruik te maken van graszoden zonder plastic netten.

Afmetingen grasmatten

Grasmatten bestel je in rolletjes van 40 cm breed, 250 cm lang en 1,5 cm dik. Zo kom je uit op een vierkante meter per rolletje. Daarnaast kun je bij ons vanaf een afname van 1000 m² blokzoden van 30 bij 30 centimeter bestellen.

Direct van de kweker

Voor de beste grasmatten kun je altijd het beste direct bij een graskweker kopen. Niet alleen is het gras hier voordeliger dan bij een tuincentrum, het is daarnaast altijd prachtig van kleur en bovendien snel geleverd en gelegd. De grasmatten van Topgazon worden door de kwaliteit en veelzijdigheid verkocht aan particulieren, hoveniers en tuincentra.

Grasmatten bij Topgazon bestellen

Laat je adviseren

Wij kweken al meer dan 10 jaar grasmatten vanuit het mooie Drentse plaatsje Nooitgedacht (in de buurt van Borger en Assen). Dankzij onze praktijkervaring kunnen we je deskundig adviseren. Zo ben je gegarandeerd van een uitstekende kwaliteit ondergrond voor de doeleinden die je voor ogen hebt. Ook voor vragen over grasmatten aanleggen en onderhouden ben je bij ons aan het juiste adres.

Bekijk onze handleidingen of stel je vraag aan onze experts. Wij staan voor je klaar!

Bekijk handleidingen Neem contact op