afsteken graszodenAfsteken graszoden en het verkrijgen van een scherpe gazonrand. Het afsteken van graszoden kunt u het beste doen met een scherpe schep. Wanneer u een gazon aanlegt, is het van belang deze goed af te bakenen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met stenen die uw grasveld omringen, of met een onzichtbare wortelbegrenzer (ijzeren plaat in de grond) die er voor zorgen dat het gras zich niet verspreid. Hierbij kunt u het best zorgen dat andere beplanting om uw gazon heen geplaatst wordt. Dit voorkomt het onnodig afsteken van graszoden. Wilt u toch struiken of beplanting op uw gazon, dan kunt u deze het beste in ‘eilanden’ plaatsen. Deze eilanden van begroeiing zorgen er ook voor dat uw grasveld gemakkelijk te onderhouden blijft. Bij het grasmaaien zal dit bijvoorbeeld veel werk schelen.

Afsteken graszoden

Afsteken graszoden: begin eerst met de langste zijde. Begin bij het afsteken van graszoden altijd met de langste zijde, zo zorgt u ervoor dat zo weinig mogelijk grasresten overblijven. Leg vervolgens de afgestoken graszoden naast de langste zijde en leg de nieuwe rij erachter. Bekijk voor het aanleggen van uw graszode eerst altijd goed uw mogelijkheden. Zo zorgt u ervoor dat u niet onnodig graszoden afsteekt. Wanneer u zelf geen groene vingers heeft, kunt u er ook voor kiezen uw grasveld te laten aanleggen. Als de graszoden niet loodrecht tegen elkaar aan kunnen worden gelegd, dan kunt u deze met een scherpe schep in de juiste vorm afsteken. De afgestoken graszoden kunnen daarna nat gehouden worden om eventuele gaten of later optredende oneffenheden te repareren.

Kant en klaar gazon afsteken

Topgazon kiest voor machinaal afsteken van graszoden. De graszoden die u van Topgazon afneemt zijn allemaal machinaal en recht afgesneden/afgestoken. Hiervoor hebben wij een speciale machine in gebruik. Hierdoor zijn de graszoden gemakkelijk naast elkaar te leggen en hierdoor hoeft u minder van dit gras af te steken. Topgazon biedt het beste gras om af te steken Topgazon kan u voorzien van de beste graszoden van Drentse bodem. Deze graszoden zijn van de hoogste kwaliteit die beschikbaar is, omdat ze op de meest geschikte bodem zijn gekweekt. Of u daarom er voor kiest om de graszoden zelf aan te leggen of dit te laten verzorgen; de grasmat is altijd van de hoogste kwaliteit. Bekijk de graszoden webshop van Topgazon voor ons productaanbod. Bekijk ook de rest van onze website voor een handleiding voor het aanleggen van de graszoden. Hierbij komt ook het afsteken van graszoden aan bod.