Wat is een graszode?

Een graszode is een voorgekweekte grasmat, die bestaat uit stevig onderling verwortelde grasplantjes en een klein beetje aarde. Het gras is al mooi volgroeid en kan dus prima afgestoken, opgerold en naar een nieuw adres gebracht worden! Graszoden zijn dé manier om snel een nieuwe grasmat aan te leggen: we leveren ze op rol, en het enige wat jij hoeft te doen is ze uitrollen, op maat snijden en aandrukken!

Met graszoden leg je supersnel een mooi gazon, dat je al binnen enkele weken volop kunt gebruiken. Mits de graszoden van goede kwaliteit zijn natuurlijk! Meer weten over wat een graszode precies is? Lees dan verder in onze blog.

Blog: Wat is een graszode?

Waar moet je op letten als je graszoden aanschaft?

Als je nog nooit eerder met graszoden hebt gewerkt, is het lastig om een goede graszode te onderscheiden van een variant van matige of slechte kwaliteit. Waar let je op?

Ten eerste is het belangrijk dat je nooit genoegen moet nemen met zoden die zijn gaan ‘broeien, waardoor het binnenste deel van een opgerolde graszode geel (of’, in slechte gevallen: bruin) is geworden. In veel gevallen trekt het, met de juiste verzorging, wel bij. Maar wil je direct een mooi resultaat? Accepteer dan alleen mooie, groene graszoden!

We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat onze graszoden aan al deze eisen voldoen. Zeker weten dat je een graszode van de beste kwaliteit in de tuin legt? Bestel bij Topgazon!

Graszoden van Topgazon
Overige tips

Let er ook op dat iedere graszode:

  • Even dik is, voor een egaal resultaat
  • Zo min mogelijk onkruid bevat, om onnodig onderhoud te voorkomen
  • Niet uitgedroogd is (vooral in de zomermaanden)
  • Een diepgroene kleur heeft en koel aanvoelt.

Graszoden met plastic netten: ja of nee?

Sommige kwekers plaatsen plastic netten in hun graszoden, om hun zoden meer stevigheid te geven en ze eerder te kunnen oogsten. Alleen: je brengt er wel schadelijke microplastics mee de bodem in! Ook groot onderhoud zoals verticuteren en beluchten gaat bijzonder lastig als er plastic netten in je graszoden verweven zitten.

Bij Topgazon kiezen we ervoor om onze graszoden wat langer te laten groeien en geen gebruik te maken van plastic netten. Beter voor het milieu, en beter voor de overall kwaliteit van je gras!

Lees verder

Graszoden dikte

Wist je dat de dikte van de graszoden belangrijk is? Je wil dat er genoeg ruimte is voor de wortels van de grasplantjes, maar daar staat tegenover dat ze ook niet te zwaar moeten zijn om te kunnen vervoeren en uitrollen. Daarom zijn onze machines zó afgesteld dat de graszoden allemaal met dezelfde, optimale, dikte van het land worden gehaald.

Meer over de ideale dikte van graszoden Lees verder

Verschillende graszoden,
voor ieder doel

In onze webshop vind je maar liefst 3 verschillende soorten graszoden. Zo vind je altijd de graszoden die het beste bij jouw gazon passen.

Speelgazon graszoden

Onze Speelgazon graszoden zijn de basis voor iedere tuin waarin flink gespeeld wordt, zoals de naam al doet vermoeden. Dit is supersterk gras, met veel grasplantjes per vierkante meter. Door deze topkwaliteit zorgen de Speelgazon graszoden ervoor dat je tuin er altijd fris en groen uitziet.

Bestel nu Bestellen

Premium graszoden

Altijd groener gras dan de buren? Dan kies je voor Premium graszoden! Deze graszoden tellen nóg meer grasplantjes per vierkante meter en extra goed ontwikkelde wortelstructuur. Hierdoor zijn ze voller en steviger dan standaard graszoden. Premium graszoden zijn geschikt als speelgazon én siergazon.

Bestel nu Bestellen

Ecologische graszoden

Ecologische graszoden worden ook wel natuurzoden genoemd. Deze zoden zijn ecologisch verantwoord gekweekt. Dit betekent dat er uitsluitend organische (natuurlijke) meststoffen bij het kweekproces gebruikt zijn én zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen.

Bestel nu Bestellen

Waarom graszoden van Topgazon?

Topgazon is al meer dan 10 jaar actief als leverancier van graszoden van topkwaliteit. We leveren aan klanten door heel Nederland, de Benelux en zelfs ver daarbuiten. De Drentse graszoden staan wereldwijd bekend als de beste ter wereld. Bovendien is er veel aandacht besteed aan dé ideale samenstelling van verschillende grassoorten, waardoor je gazon er prachtig uitziet.

De door ons aangeboden graszoden komen direct van het land en worden op maat gesneden. We spreken van tevoren altijd een goed moment af om te leveren, zodat de kwaliteit van de zoden gewaarborgd blijft.

Graszoden online bestellen

Ben je overtuigd van de voordelen van graszoden en weet je welk type je wilt leggen? Bestel deze dan eenvoudig in onze webshop. Laat ons weten hoe groot het oppervlak is waar je graszoden voor nodig hebt en spreek een aflevermoment af.

Lees meer over graszoden kopen

Speelgazon graszoden

Premium graszoden

Ecologische graszoden

Gazonmest

Maak van je graszoden een topgazon

Handleidingen voor je gazon

Handleiding

Graszoden leggen

Voordat je met je graszoden aan de slag gaat, is het slim om je te verdiepen in het leggen. Niet dat het zo ingewikkeld is, sterker nog: onze graszoden zijn erg gebruiksvriendelijk. Het is alleen wel handig om te weten waar je op moet letten, om een zo strak en gezond mogelijk gazon aan te leggen.

Bekijk handleiding
Handleiding

Graszoden bemesten

Ga je graszoden bestellen? Schaf dan ook direct onze 100% natuurlijke gazonmest aan. Dit heb je nodig voor een optimale verzorging voor je gazon. Maar wanneer moet je je graszoden bemesten? En hoe pak je dit het beste aan? Je leest het in onze handleiding graszoden bemesten.

Bekijk handleiding
Handleiding

Graszoden verticuteren

Een ander essentieel onderdeel van graszoden onderhouden is verticuteren. Door het gras als het ware uit te kammen, krijg het meer lucht en kunnen voedingsstoffen makkelijker bij de wortels van je grasplantjes komen. Maar wat is het beste moment om te verticuteren? En hoe pak je dit aan?

Bekijk handleiding

Meer weten over onze graszoden?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste graszoden voor jouw tuin, of heb je een vraag over hoe je ze het beste verzorgt? Het team van Topgazon staat voor je klaar! Wij zijn al jaren dé expert op het gebied van gezonde graszoden en helpen je graag verder.

Neem contact op