Waarom je gazon bemesten?

Jouw gazon krijgt het af en toe zwaar te verduren. Strenge winters en hete zomers, spelende kinderen en zonnende volwassenen… En dan hebben we het nog niet eens over grasmaaien gehad! Gazonmest is extra voeding voor je gras dat jouw gazon groen, sterk en vol houdt. Ook om een nieuw gazon een goede start te geven adviseren we het gras te bemesten. We vertellen je alles wat je hierover moet weten.

Wanneer je gazon bemesten?

We adviseren je minimaal drie keer per jaar je gazon te bemesten. Ten eerste in het voorjaar (maart/april), wanneer het gras begint te groeien. Vervolgens bemest je het nog een keer in de zomer (juni/juli) en tot slot nog eens in het najaar. Om de 1,5 tot 2 maand bemesten, met uitzondering van de winter, is optimaal.

Bemesten doe je, zeker in de zomermaanden, aan het eind van de dag. Waarom? Omdat de kracht van de zon dan afneemt. De zon kan de bemesting namelijk verbranden, met als gevolg dat de voedingswaarde afneemt. Dat zou zonde zijn!

Let op: Strooi alleen gazonbemesting op droog gras. Ga dus nooit je gazon bemesten na een regenbui.

Bemesten na aanleggen en verticuteren

Heb je een nieuw gazon aangelegd? Dan kan die ook wel wat extra voedingsstoffen gebruiken. Wanneer je in het voorjaar graszoden hebt aangelegd kun je het beste even wachten tot het gras wat op gang is gekomen. We adviseren het gazon na de eerste drie á vier maaibeurten te bemesten. Heb je de graszoden in het najaar geplaatst? Wacht dan met bemesten tot het volgende voorjaar.

Ben je van plan een gazon aan te leggen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Lees dan onze ‘Handleiding graszoden leggen’.

Om je gazon gezond te houden, adviseren we je om één of twee keer per jaar je gazon te verticuteren. Hoe je dat doet lees je in onze ‘Handleiding verticuteren’. Hierdoor krijgt je gazon meer lucht, water en voedingsstoffen binnen. Wanneer je dit gedaan hebt, ontstaat dus ook hét moment om je gazon te bemesten.

Hoe bemest je je gazon?

Is je gazon droog? Dan kun je gaan bemesten. Voor een groot gazon kun je een strooiwagen gebruiken, maar voor een klein gazon kan dit prima met de hand. Wij adviseren je om hiervoor handschoenen aan te trekken. Neem iedere keer een hand gazonmest en strooi deze gelijkmatig uit over je gras. Op de verpakking van het product dat je gebruikt staat precies hoeveel je moet gebruiken.

Vervolgens moet de bemesting in de grond trekken, dus na het strooien is het slim om even te sproeien. Strooien voorafgaand aan een buitje is natuurlijk helemaal ideaal. Check dus even de weersverwachtingen voor het meest duurzame moment om te bemesten!

€19,50 per emmer

DCM Gazonbemesting

Bestellen

DCM Gazonmest van Topgazon
100% natuurlijk

In samenwerking met verschillende deskundigen en bedrijven uit de praktijk ontwikkelden we onze eigen lijn gazonmest: DCM Gazonmest. Van nature komen voedingsstoffen uit natuurlijke mest traag vrij, maar dankzij een uitgekiend productieproces zijn deze in onze gazonmest beter en sneller beschikbaar. Deze 100% natuurlijke bemesting is hierdoor uitstekend geschikt om jouw gazon, maar ook je sier- of moestuin te bemesten. We testen deze gazonmest nog steeds regelmatig om deze continu te blijven verbeteren.

DCM Gazonmest is beschikbaar in emmers van 4 kg aan mestkorrels. Dat is genoeg om zo’n 80 m² gazon mee te bemesten. Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n grote tuin. Daarom is de emmer goed af te sluiten en blijft de gazonmest lang goed. De korrels, ook wel granulaat genoemd, zijn eenvoudig te verdelen.

Verschil organische gazonmest en kunstmest

Wij verkopen alleen 100% organische gazonmest. Dat was geen moeilijke keuze, aangezien dit veel voordelen heeft ten opzichte van kunstmest. Kunstmest kan namelijk op het eerste gezicht voordeliger lijken, maar omdat dit sneller oplost in water heb je vaak meer nodig. Hierdoor ben je alsnog goedkoper uit met organische kunstmest.

Maar dat is niet het enige voordeel. Kunstmest werkt namelijk ook minder kort dan organische gazonmest, bevat vaak meer zout wat op lange termijn ten koste gaat van de kwaliteit van je grond én wordt vaak niet milieuvriendelijk geproduceerd.

De voordelen van 100% organische gazonmest

Ben je op zoek naar voordelige, natuurlijke gazonbemesting van topkwaliteit? Dan kies je voor 100% organische DCM Gazonmest.

Bestel DCM Gazonmest

Vragen over gazon bemesten

Wil je meer weten over hoe je je gazon het beste kunt bemesten, wanneer en hoe je onze DCM Gazonmest gebruikt? Neem gerust contact met ons op, telefonisch of per e-mail. We staan je met plezier te woord.

Neem contact op