groen(e) gras

Gazon met prachtig groen gras creëren

Als je een gazon gaat aanleggen, wil je het op zo’n manier doen dat je de komende jaren kunt genieten van groen gras, dat straalt van gezondheid. Een volle, groene grasmat in de tuin: dat is toch waar iedereen van droomt? Er zijn een aantal slimme tips en tricks waar je op kunt letten bij de aanleg en het onderhoud van je gazon. Topgazon zet ze voor je op een rij!

Waarom is gras groen?

Laten we eerst terug gaan naar de basis: waarom is gras eigenlijk groen? Als je begrijpt waar de kenmerkende groene kleur van gras vandaan komt, kun je er ook beter voor zorgen dat jouw gras straks z’n groene kleur vasthoudt.

Groen gras duidt op gezondheid omdat het wijst op voldoende chlorofyl, wat nodig is voor fotosynthese en dus groei. Gezond gras heeft ook een goede vochtbalans en voedingsstoffen uit de bodem, wat resulteert in een levendige groene kleur. Een goede gezondheid geeft gras vitaliteit en veerkracht tegen stressfactoren zoals droogte of ziekte. Groen gras is dus niet alleen mooi om te zien, het geeft ook aan dat je grasplanten in goede gezondheid verkeren en weerbaar zijn!

Het begint met een plan van aanpak

Bij Topgazon verkopen we gezonde, Drentse graszoden: uitermate geschikt om een groene grasmat mee aan te leggen. Je bespaart jezelf de tijd van gras zaaien en wachten tot het uitgegroeid is tot sterk en groen gras: onze graszoden rol je uit, druk je aan en kun je binnen 2 weken gebruiken als volwaardig gazon.

Droom jij van gezond, groen gras? Dan is het goed om voor je een nieuw gazon gaat aanleggen, een plan van aanpak op te stellen. Stel jezelf daarbij de volgende vragen:

  • Wat wordt de functie van mijn gazon?
  • Wat is mijn budget?
  • Ga ik de graszoden zelf leggen, of laat ik ze leggen?

Weet je eenmaal het antwoord op deze vragen, dan kun je het verdere plan van aanpak gaan uitstippelen. Op naar die groene grasmat!

1) Het juiste gras kiezen

Als je tijdens het aanleggen al begint met groen gras dat afgestemd is op jouw doeleinden voor je gazon, heb je al een voorsprong. Groen gras dat gebruikt wordt op de manier waarvoor het bedoeld is, blijft ook op de lange termijn gezond.

Speelgazon graszoden

 2,70 incl. BTW

Ecologische graszoden

 3,40 incl. BTW

Premium graszoden

 2,90 incl. BTW

2) Leggen op de juiste manier

Je kunt natuurlijk een hovenier inhuren om je graszoden te leggen, maar ook als beginnende tuinder kun je zelf gewoon zorgen voor groen gras in je tuin. Met de juiste voorbereiding ligt er in no time een groene grasmat!

Doe je dit voor het eerst, of kun je wel wat tips gebruiken bij de aanleg van je nieuwe gazon? Met de handleiding Graszoden leggen wordt het allemaal een stuk eenvoudiger.

Handleiding Graszoden leggen

3) Je gras goed onderhouden

Om je groene gras ook groen te houden, zul je er wekelijks wel wat tijd en aandacht aan moeten besteden. Zeker in het groeiseizoen! Wat je precies per maand moet doen, vind je terug in onze gras kalender. En hoe je iedere stap precies aanpakt? Dat vind je terug in onze stap-voor-stap handleidingen. We’ve got you!

Kalk strooien

In deze handleiding leggen we alles uit wat je moet [...]

Gazon beluchten

Als onderdeel van je grasonderhoud moet je je gazon regelmatig [...]

Verticuteren

In deze handleiding leggen we je alles wat je moet [...]

Onkruid bestrijden

Je gazon ligt nu een tijdje en steeds vaker kom [...]

Grasplagen en grasziekten bestrijden

Iedereen droomt van een groene, gezonde grasmat. Maar wat als [...]

Graskalender

Net je graszoden gelegd, en nu geen idee hoe je [...]

Grasmaaien

Als je een mooi gazon hebt, wil je het graag [...]

Graszoden leggen

In deze handleiding vertellen we stap voor stap wat je [...]

Gras sproeien

Over het algemeen kan gras in ons Nederlandse klimaat prima [...]

Gazon bemesten

Een gazon heeft meer nodig dan water alleen om uit [...]

Wij zijn jouw grootste supporter

Heb je nog een specifieke vraag over hoe je jouw groene gras mooi vol en sterk houdt? Wij zijn jouw trouwe supporter in het onderhouden van je groene grasmat! Stel je vraag dus gerust aan één van onze grasspecialisten. We helpen je graag!

Contact opnemen