gazon onderhoud schema

Hoe stel je een gras onderhoud schema samen?

Zo houd je je graszoden groen en gezond

Heb je nog geen ervaring in het onderhoud van gras? Met ons gras onderhoud schema kan zelfs de minst ervaren tuinder een mooie grasmat onderhouden! Lees welke stappen je in ieder seizoen zou moeten nemen, en ontdek in onze handleidingen hoe je dat precies aanpakt. Ons gras onderhoud schema helpt je om jouw grasmat groen en gezond te houden!

Breng je gazon onderhoud schema in kaart

Hoe jouw gazon onderhoud schema er precies uitziet, is afhankelijk van een aantal factoren. Heb je jouw gazon bijvoorbeeld net gelegd? Dan staat je niet zoveel te doen anders dan (met beleid) maaien, het vochtig houden en je gras verder mooi te laten hechten. Een mestbeurt na 6 weken kan ook geen kwaad. Pas als je gazon volgroeid is, komt het gevorderde gras onderhoud als verticuteren, onkruid wieden en dergelijke om de hoek kijken.

Is je grasmat helemaal volgroeid, vertoont hij gele plekken of groeit er mos doorheen? Dan is het slim om in jouw gras onderhoud schema extra aandacht te besteden aan beluchten en verticuteren. En zo heeft elk gazon weer zijn eigen behoeften!

Stel je eigen gazon onderhoud schema dus samen op basis van de levensfase en de algehele staat van jouw grasmat.

Welke onderdelen bevat je gazon onderhoud schema?

In ieder gazon onderhoud schema zouden in ieder geval de volgende acties opgenomen moeten worden. Je gras ziet er een stuk gezonder uit en ís ook heel wat gezonder als je deze handelingen in het juiste seizoen inplant!

Zet jouw persoonlijk gras onderhoud schema op papier

Jij kent jouw gras het allerbeste en weet wat het nodig heeft. Het is zo simpel als er even naar kijken en zien hoe het reageert op de omstandigheden! Iedere grondsoort is weer anders, en ook de ligging van je tuin levert een uniek scenario op. Heb je meerdere jaren dezelfde grasmat, noteer dan dingen die je voorgaande jaren gemerkt hebt. Zo leer je jouw gazon stap voor stap beter kennen en weet je precies wat het in ieder seizoen nodig heeft!

  • Maak een uniek en persoonlijk gazon onderhoud schema
  • Houd rekening met de ligging en de levensfase van je gazon
  • Leer van voorgaande jaren

Gebruik ook onze gras kalender

Jouw gazon onderhoud schema liever in kalendervorm, zodat je per maand kunt zien wat je moet doen? Daar hebben we iets op gevonden bij Topgazon! In onze gras kalender kun je in één oogopslag zien wat je iedere maand moet doen om je gras gezond te houden. Sla hem op of print hem uit, dan heb je altijd overzicht in je tuintaken!

Topgazon gras kalender

Jouw gras onderhoud schema eens doorspreken?

Vraag onze specialisten dan gerust om hulp. We zijn doordeweeks uitstekend te bereiken via de telefoon en per e-mail; we staan je graag te woord bij iedere vraag die je maar hebt!

Neem contact op