Kunstmest gazon

Wil je jouw gazon de ideale booster kunnen geven? Dat kun je het beste doen met meststof!  Zo zorgt de meststof uit het assortiment van Topgazon er bijvoorbeeld voor dat de bemesting sneller en beter door jouw gazon wordt opgenomen dan andere natuurlijke meststoffen. Wanneer kun je het beste jouw gazon bemesten? En welke meststoffen dien je daarvoor te gebruiken? Het antwoord op beide vragen willen we je geven door middel van deze blog.

Beste meststoffen

Welke meststoffen kun je het beste gebruiken bij het bemesten van jouw gazon? Bij Topgazon raden we alleen organische gazonmest aan. We verkopen dus ook geen kunstmest voor een gazon. Dat komt omdat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en dus willen we graag de verschillen tussen beide soorten meststoffen voor je op een rij zetten.

Kunstmest voor jouw gazon kan op het eerste gezicht voordeliger lijken, maar van kunstmest is bekend dat dit sneller oplost in water. Dat houdt dus in dat je hier meer nodig van zult hebben en naar alle waarschijnlijkheid uiteindelijk duurder uit zult zijn dan bij de aankoop van organische meststof.

Meerdere verschillen

Dat is niet het enige verschil. Kunstmest werkt namelijk ook (veel) minder kort dan organische gazonmest. Bovendien bevat het vaak meer zout en dus gaat kunstmest voor het gazon op de langere termijn ten koste van de kwaliteit van je grond. Tot slot wordt kunstmest voor een gazon vaak niet milieuvriendelijk geproduceerd. Wij raden dus altijd de aankoop van organische meststoffen aan boven de aankoop van kunstmest voor het gazon.

Wanneer kun je jouw gazon het beste bemesten?

We willen je ook graag nog wat meer vertellen over het bemesten van het gazon. Hoe vaak is dit eigenlijk nodig en op welk moment van de dag kun je dit het beste doen? Bij Topgazon adviseren we je om minimaal drie keer per jaar je gazon te bemesten. Zo blijf je altijd genieten van een schitterende grasmat.

De eerste keer kun je dit het beste doen in de maand maart of april, het voorjaar dus. Dan begint het gras namelijk te groeien. In de zomer kun je het gazon dan voor de tweede keer bemesten en voor een optimaal resultaat in het najaar nog een keer. Om de anderhalve maand of twee maanden bemesten (met uitzondering van de winter) is dus het advies. 

Bij Topgazon adviseren we je om minimaal drie keer per jaar je gazon te bemesten.

Bemest in de zomer aan het einde van de dag

Bemesten doe je in de zomermaanden aan het eind van de dag. Dat komt omdat de kracht van de zon dan afneemt. Anders kan de zon de bemesting namelijk verbranden en dat heeft weer tot gevolg dat de voedingswaarde (en daarmee dus het resultaat) afneemt. Strooi ook alleen gazonbemesting op droog gras en doe dit nooit na een regenbui.

Bemesten van jouw gazon

We hopen dat je nu weer wat meer weet over het bemesten van je gazon en waarom je hier het beste geen kunstmest voor kunt gebruiken. Bij Topgazon kun je terecht voor gazonbemesting van fantastische kwaliteit, waardoor jij langere tijd van een prachtig gazon kunt gaan genieten!