graszoden zomerGraszoden zomer; De zomer is de periode waarin de graszoden het hardst groeien en veelal het meest intensief betreden worden. Er horen bij deze periode specifieke handelingen, waarvan de meest bekende de wekelijkse maaibeurt is. Toch zijn er ook andere handelingen die erg nuttig kunnen zijn voor het behouden van een prachtige kwaliteit grasmat. Topgazon somt deze voor u op.

Graszoden zomer

U dient in de zomer minimaal één keer per week de graszoden te maaien. Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee het gras groeit en welke uitstraling u aan uw graszoden zomers wilt geven. In sommige gevallen (wanneer u een siergrasveld onderhoudt) is het nodig om twee keer per week te maaien. In de zomer kan het verstandig zijn om (in de avonduren) te sproeien. Doe dit in de avonduren zodat de zon er niet voor zorgt dat de graszoden verschroeien. Wilt u liever niet sproeien? Laat dan de grashalmen langer groeien, langer gras kan namelijk beter tegen de (zomer)hitte. Bemesting toedienen in de maanden mei of juni en tussen juli en begin september. Dit kan nodig zijn om de graszoden in de zomer van extra voedingsstoffen te voorzien. Kijk op de verpakking van het product wanneer het meest geschikte moment hiervoor is en hoeveel u dient toe te dienen. Topgazon heeft bemesting in de tuin webshop beschikbaar. Een honderd procent organische meststof die snel en effectief door uw gazon wordt opgenomen.

Zomerse graszoden

Graszoden zomer en voor de herfst graszoden doet u er goed aan te verticuteren en beluchten, indien dit nodig is. Wanneer er zich veel vilt en mos in uw gazon bevindt kan het handig zijn om dit in de start van de zomer te verticuteren. Ook het beluchten van de graszoden kan gunstig zijn voor de kwaliteit van het grasperk. Eventueel kale plekken opnieuw inzaaien. Door het intensieve gebruik in de zomer kunnen er kale plekken ontstaan zijn in uw gazon. Deze kunt u opvullen met graszoden of opnieuw inzaaien. Het meest geschikt moment hiervoor is aan het einde van de zomer. Onze klantenservice beantwoordt graag vragen over onderhoud van onze graszoden in de zomer. Heeft u vragen over het in de zomer onderhouden van de bij Topgazon afgenomen Speelgazon, Premium of Natuur graszoden? U kunt per mail of telefoon altijd contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen graag! Graszoden zomer nu direct nieuwe graszoden bestellen?