Wil jij meer informatie over het leggen van graszoden en wanneer je dit het beste kunt doen? Voor het leggen van graszoden dien je secuur te werk te gaan. Zo zorg je ervoor dat je uiteindelijk het beste resultaat uit de door jou bestelde graszoden haalt. Hoe je dat doet en wanneer je graszoden het beste kunt leggen? Daar vertellen we je op deze pagina meer over!

Graszoden leggen

Wanneer je jouw gewenste nieuwe grasmat hebt besteld, wordt het tijd voor de volgende stap; het (laten) leggen van de nieuwe graszoden. Heb je groene vingers en tijd hiervoor beschikbaar? Dan kun je beslissen de nieuwe graszoden zelf aan te leggen. Op onze graszoden site kun je een eenvoudige graszoden leggen handleiding downloaden, waarmee je zelf jouw nieuwe graszoden kunt leggen voor jouw groene sier- of speelgazon, of sportveld.

In de handleiding van het leggen van graszoden staat gemakkelijk stap voor stap uitgelegd wat je dient te doen voor het aanleggen van een perfecte strakke grasmat die jaren gezond blijft. Wilt je liever dat de nieuwe graszoden door professionele hoveniers in jouw gazon worden aangelegd? Dan is dat geen enkel probleem! Door de samenwerking tussen Topgazon en deskundige hoveniers in heel Nederland, kan het graszoden leggen eenvoudig voor je verzorgd worden.

Mocht je er zelf mee aan de slag gaan, dan vraag je je misschien af wanneer je de graszoden het beste kunt gaan leggen. Dit kun je het beste doen aan het begin van het groeiseizoen. Ongeveer in maart of april dus. Dan is de vochtigheid en temperatuur aan de grond namelijk ideaal. Bij een te droge zomer is dit minder, hetzelfde geldt bij bijvoorbeeld vorst aan de grond.

Tips graszoden aanleggen

Naast het ‘wanneer graszoden leggen?’ vraagstuk, willen we je ook nog wat meer tips geven over de aanleg van de graszoden zelf. Bij het aanleggen van nieuwe graszoden zijn er enkele gazon tips die van pas kunnen komen. Naast dus de uitgebreide handleiding die je via onze website kunt bekijken, loont het om onderstaande tips kort door te nemen.

Zo is jouw nieuwe groene grasmat snel en eenvoudig aangelegd!

Heb je toch nog specifieke vragen over de juiste periode om graszoden te leggen? Of wil je vanwege een andere vraag over je gazon iets aan ons vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact opnemen