Grasmat kopen

Binnenkort genieten van het groenste gazon uit de buurt? Een kant-en-klare grasmat kopen doe je bij Topgazon. Onze gebruiksvriendelijke rollen premium speelgazon en organische natuurzoden bestel je eenvoudig online en laat je morgen nog bij je thuis afleveren. Met behulp van onze handleidingen leg en onderhoud je deze optimaal en creëer je een prachtige, groene grasmat.

Grasmat bestellen

Online een grasmat kopen? Wij leveren de groenste grasmat op rol en bezorgen deze bij je thuis óf leggen deze klaar om afgehaald te worden. Het oppervlak van deze rollen is een vierkante meter: 250 cm lang en 40 cm breed. Hierdoor kun je deze eenvoudig naast elkaar leggen en is het eenvoudig te vervoeren. Zo kunnen we met één pallet al een grasmat van 60 m² vervoeren!

Premium gazon of natuurzoden

In onze webshop vind je twee verschillende grasmatten, namelijk premium gazon en natuurzoden. Beide matten zijn van topkwaliteit. Hoe kan het dan dat de premium grasmat voordeliger is? Bij het kweken van de natuurzoden gebruiken we uitsluitend organische (natuurlijke) meststoffen. Daarnaast wordt er minimaal gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Al onze graszoden krijgen ruim de tijd om te rijpen. Hierdoor ontwikkelen ze een uitstekende wortelstructuur, waardoor ze vol en stevig zijn.

Bekijk ons premium gazon
Bekijk onze natuurzoden

Thuisbezorgen of afhalen

Je bestelt onze grasmatten eenvoudig online. Bereken hoeveel m2 je nodig hebt, plaats het aantal in je winkelmand en geef aan of je het thuis wilt ontvangen of op komt halen. Als je vóór 12:00 bestelt, kunnen wij jouw bestelling de volgende bezorgdag al leveren. Je hoeft er niet eens voor thuis te blijven, want we lossen de pallets bij jou op de stoep.

Lees meer over afhalen en bezorgen

Grasmat leggen

Een grasmat leggen is eenvoudig. Onze rolletjes zijn handzaam en daardoor door iedereen goed te plaatsen. Om je op weg te helpen bieden we je een handleiding aan. Hierin leggen we stap voor stap uit hoe je de perfecte grasmat legt. Van de voorbereiding en grondbewerking tot het leggen en de eerste zorg.

Ga naar de Handleiding grasmat leggen

Grasmat bemesten

Net als jij heeft jouw grasmat goede voeding nodig. We adviseren je om je grasmat te bemesten vlak nadat je hem gelegd hebt, mits je dit in het voorjaar doet. Daarnaast voed je deze optimaal door hem iedere 1,5 tot 2 maanden, met uitzondering van de winter, opnieuw te bemesten. Je leest hier alles over in onze Handleiding bemesten.

Grasmat verticuteren

In de loop van de tijd ontstaat er in je grasmat een viltlaag van dode grassprieten en mosjes. Hierdoor krijgen de wortels minder lucht, water en voedingsstoffen binnen. Hoe zorg je ervoor dat je dit voorkomt? Door één a twee keer per jaar je grasmat te verticuteren. In onze Handleiding verticuteren lees je hier alles over.

Ga naar de Handleiding verticuteren

Vragen over onze grasmat?

Ben je geïnteresseerd in de grasmat van Topgazon? Maar heb je nog vragen over het gras zelf, het leggen of onderhouden hiervan? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier op weg.

Neem contact op