gras laten leggenGras laten leggen: eenvoudig een perfect gazon. Bij de aanleg van gras kunt u er voor kiezen dit zelf in te zaaien of te (laten) leggen. Wanneer u voor het inzaaien van uw gras kiest, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden:

  • Koop nooit goedkope zaadmengsels, maar ga voor kwaliteit.
  • Doe grote oppervlakken met een strooikar, dit verdeeld het zaad namelijk gelijkmatiger.
  • Houdt er rekening mee dat het gras de eerste 3 maanden niet betreden kan worden.

Gras laten leggen

Toch kunnen bij het strooien van gras zaken komen kijken die het resultaat minder mooi maken, zoals hongerige vogels die het zaad opeten of een fikse regenbui. Het resultaat kan ook onregelmatiger worden, waardoor nog een keer moet worden gestrooid of onkruid kan een kans krijgen om zich tussen het gras te nestelen. Dit zijn zaken die voor het leggen van gras pleiten, aangezien deze graszoden goed zijn dichtgegroeid en onkruid hierdoor minder de kans heeft gekregen. Daarbij is het zowel bij gras zaaien als bij het (laten) leggen van gras erg belangrijk dat de grond goed los gemaakt wordt. Vooral ook bij nieuwbouw huizen is dit erg belangrijk, aangezien zware voertuigen daar de grond kunnen hebben dichtgedrukt. Om storende grondlagen te voorkomen is het daarom erg nuttig om de grond los te maken met een frees of hark.

Het beste gras laten leggen

Gras dat u kunt (laten) leggen: neem het rechtstreeks bij de graskweker af. Bij het aanschaffen van gras dat u kunt (laten) leggen kunt u het best een kijkje nemen bij de graskweker. Een graskweker is een specialist op het gebied van gras en kan u het beste helpen bij de aanschaf van de perfecte grasmat voor uw situatie. Bovendien is gras van de graskweker erg voordelig, altijd mooi van kleur en vers van het land gesneden. Wilt u prachtig gras (laten) leggen? Denk dan eens aan het internationaal hoog aangeschreven Drentse gras. Topgazon draagt al tien jaar een bijdrage aan deze uitstekende naam. Daarbij kweken wij op organische wijze het mooiste gras dat beschikbaar is om te (laten) leggen. Bij Topgazon neemt u Speelgazon graszoden voordelig af. Daarnaast zijn onderhoudsproducten zoals, Plantenvoeding  beschikbaar. Neem eens een kijkje in onze online winkel op www.topgazon.nl.