Jij kiest bij Topgazon

Je gras laten leggen of het zelf doen

Met de graszoden van Topgazon bepaal je zelf hoe je je nieuwe gazon aanlegt: ga je zelf je handen vuil maken, of ga je je gras laten leggen?

Bestel direct Vraag om advies
gras laten leggen

Je gras laten leggen: is dat nodig met graszoden?

Veel van onze klanten vragen ons of ze aan de slag kunnen met een nieuw gazon, of beter een hovenier kunnen inhuren om hun gras te laten leggen. En we zullen eerlijk zijn: voor iedere situatie is er een ander antwoord!

Ben je fysiek fit en vind je het niet erg om een dagje (of twee, drie – het ligt eraan hoe groot je tuin is) te zwoegen voor een mooi, nieuw gazon? Dan is je gras laten leggen door een professional echt niet nodig. Onze graszoden zijn makkelijk uit te rollen, op maat te steken en aan te walsen: een kind kan de was doen!

Ons assortiment

Kies jouw favoriete graszoden

Of je nu zelf aan de slag gaat of je gras gaat laten leggen: bij Topgazon heb je altijd de keuze uit 3 soorten kwaliteitsgras. Kies je graszoden op basis van jouw gebruik van het gazon, en zorg altijd voor een topresultaat!

speelgazon graszoden

vanaf €2,16 per m²

Bestel nu Bestel nu
premium graszoden

vanaf €2,32 per m²

Bestel nu Bestel nu
ecologische graszoden

vanaf €2,72 per m²

Bestel nu Bestel nu

Maak een weloverwogen keuze

Bezint eer ge begint: overweeg goed of je de fysieke klus van graszoden leggen aankan, en/of mensen in de buurt hebt die het samen met jou kunnen. Vele handen maken licht werk, en zeker als je een flink aantal vierkante meters te gaan hebt, zijn hulptroepen altijd welkom. Maar iedereen moet wat fysieke arbeid wel aankunnen!

Bedenk dat iedere graszode tussen de 17 en 20 kilo weegt, en dat je veel moet tillen en op je knieën moet werken. Zie je dit soort werk niet zitten, is je tuin te groot of ontbreekt het je gewoon aan tijd of energie? Dan kan je altijd iemand inhuren om je gras te laten leggen.

Wanneer je gras laten leggen?

  • Je bent er zelf fysiek niet toe in staat
  • Je tuin is simpelweg te groot
  • Je hebt geen energie voor deze klus
  • Je hebt er de tijd niet voor

Wanneer zelf aan de slag?

  • Je hebt een behapbare tuin
  • Je bent in goede fysieke conditie
  • Je hebt goede hulptroepen klaarstaan
gras laten leggen kosten

Gras laten leggen kosten

Wat gras laten leggen moet kosten, is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid vierkante meters die er gelegd moet worden, maar ook van de staat van je tuin. Moet er bijvoorbeeld nog oud gras afgestoken worden, of moet de ondergrond nog eerst geëgaliseerd worden? Dan zorgt dit natuurlijk voor een hogere vierkantemeterprijs. Voor een goede indruk van de exacte gras laten leggen kosten kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerde hovenier.

Gras laten leggen kosten – indicatie

Deze gras laten leggen kosten zijn een indicatie van de prijzen die verschillende hoveniers in onze kringen hanteren. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend, maar ze geven je wel een goede indruk van de kosten voor gras laten leggen in jouw tuin. Let op: in deze vierkantemeterprijs zijn geen voorbereidings- en egalisatiekosten meegenomen!

1-25 m² € 10 per m²
25-50 m² € 9 per m²
50-100 m² € 8 per m²
100-200 m² € 7 per m²

Je gras laten leggen door een professional?

Dan kunnen we je bij Topgazon altijd in contact brengen met een goede hovenier. Veel van onze klanten kopen zakelijk graszoden bij ons in: deze mensen zijn dag in, dag uit bezig met het creëren van groene tuinen met weelderige gazons. We kunnen je dankzij ons uitgebreide klantenbestand dus altijd doorverwijzen naar een betrouwbare partij!

Vraag ons ernaar