gazon leggenGazon leggen: de aanlegfase van een gazon is erg van belang, omdat hier de basis wordt gelegd van een grasveld waar u (met het juiste onderhoud) jarenlang van kunt genieten. Het leggen van een gazon dient dan ook zorgvuldig te gebeuren en nimmer gehaast. De term gazon wordt voornamelijk gebruikt voor frequent kort gemaaide en verzorgd uitziende grasvelden die voornamelijk een visuele functie hebben. Het leggen van een gazon begint met een goede bodemgesteldheid. Puin en onkruid dient eerst uit de tuingrond verwijderd te worden en de grond dient met een frees los gemaakt te worden. Daarnaast is het van belang om vast te stellen welke pH-waarde uw grond heeft. Hiervoor kunt kosteloos en vrijblijvend een grondmonster ter analyse naar Topgazon sturen. Wij analyseren vervolgens de grond op basis van onze organische plantenvoeding en gazonkalk en geven u deskundig advies over de behandeling van uw grond. Dit zijn erg belangrijke stappen bij het leggen van uw gazon.

Welk gazon leggen

Grassoort bepalen bij het leggen van uw gazon Welke grassoorten u voor het leggen van uw gazon gebruikt, is een belangrijke vraag die u dient te stellen voordat u uw gazon aanlegt. Het is hierbij belangrijk dat u oog heeft voor het gewenste beeld (een sier- of speelgazon), de lokale omstandigheden en het onderhoud dat u wenst te plegen. Topgazon biedt graszoden aan waarmee u zowel een siergazon als speelgazon mee kunt leggen. Afhankelijk van de wijze waarop u de graszoden onderhoud, namelijk veel en kort maaien voor een siergazon, en langer laten groeien en minder vaak maaien voor een speelgazon, kunt u zelf bepalen wat voor uitstraling u uw grasveld geeft. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw (aan) te leggen gazon.

Handleiding gazon leggen

Gratis handleiding graszoden leggen is beschikbaar op onze website. Heeft u tijd en groene vingers? Dan kunt u besluiten met onze Premium of Premium+ of Natuur graszoden zelf uw gazon aan te leggen. Op onze website is een handleiding beschikbaar die voor u gemakkelijk en stap voor stap, de te nemen stappen doorneemt. Wilt u deskundig en snel de graszoden in uw gazon laten leggen? Dan is dit ook geen probleem! Topgazon heeft uitstekende samenwerkingen met hoveniers die u hierbij kunnen helpen. Vraag ons naar de mogelijkheden! Wanneer eenmaal uw gazon gelegd is, is het van belang het goed te onderhouden. In de Topgazon gazon shop kunt u alles hiervoor vinden, zoals organische plantenvoeding, gazonkalk en schone en gezeefde grond in big bags.