beste grasmattenDe beste grasmatten: in verschillende soorten beschikbaar. Overal om ons heen treffen we gras aan, vaak in de vorm van grasmatten. Hoe deze eruit zien en wat hun functie is verschild sterk. Zo hebben we in voetbalstadions perfect bijgehouden kort gras en ziet de grasmat eruit als een biljartlaken. In bermen vinden we echter vaker langer gras en hebben zich vele andere planten tussen de grasmatten gevestigd. Welke uitstraling een grasmat bezit, kan dus verschillen en dit heeft sterk te maken met het soort gras dat gekozen is en het onderhoud dat is gepleegd. In de vrije natuur groeien in Nederland alleen al 117 soorten gras en daarom heeft iedere grasmat ook weer een andere samenstelling. In vele tuinen zijn grasmatten in de vorm van een gazon, een goed onderhouden stuk gras, een essentieel onderdeel. Sinds de 18e eeuw is dit fenomeen geleidelijk aan ingetreden en ook tegenwoordig zijn grasmatten nog een populair onderdeel van de tuin.

De beste grasmatten

Grasmatten aangelegd met graszoden. Tegenwoordig worden veel grasmatten aangelegd door middel van het leggen van graszoden. Dit heeft namelijk het voordeel dat er een mooie onberispelijk stuk gras komt te liggen, dat bovendien snel betreden kan worden. Deze graszoden worden veelal gekweekt door graskwekers, die de verschillende soorten grasmatten op hun kweekvelden laten rijpen. Zo zijn er grasmatten beschikbaar die speciaal geschikt zijn voor sportvelden, speel- of siergazons. Het Drentse bedrijf Topgazon levert al tien jaar grasmatten die geschikt kunnen worden gemaakt voor de toepassing in een speel- of siergazon. Topgazon levert vanwege de kwaliteit en veelzijdigheid van de gekweekte grasmatten aan hoveniers, tuincentra en vooral ook aan particulieren. De Drentse graszoden staan internationaal aangeschreven als van de hoogste kwaliteit en worden daardoor ook veel geëxporteerd.

De beste grasmatten service

Aanleg van grasmatten eenvoudig met de Topgazon handleiding en bodemservice. Op de website van Topgazon kunt u de ‘handleiding graszoden leggen’ vinden. Door deze stap te stap door te nemen, kunt u perfecte grasmatten leggen. Bovendien kunt u gebruik maken van onze gratis bodemservice. Dit houdt in dat u uw grond kunt laten analyseren door Topgazon, voordat u grasmatten gaat leggen. U krijgt op basis van onze organische plantenvoeding en gazonkalk een rapport hoe u het beste uw bodem klaar kunt maken voor het leggen van graszoden. Zo weet u zeker dat de graszoden die wij leveren perfecte grasmatten zullen vormen! Neem een kijkje in onze online winkel voor onze producten of op onze contact pagina mocht u vragen hebben.